Youtube-grundare släpper ny livestreamingtjänst för matälskare

Breakit - Youtube-grundare släpper ny livestreamingtjänst för matälskare

Jared Leto, Steve Chen och PSY. Foto: Lee Jin-man/TT och Ben Cooper/Flickr.

Sara Lindmark

Reporter

Den nya livestreamingtjänsten beskrivs som ett Twitch för mat. Nom backas upp av den sydkoreanska popstjärnan PSY och Hollywoodskådisen Jared Leto.

Youtubegrundaren Steve Chen har byggt en plattform för mat-älskare och amatörkockar som vill livestreama sin mat så som gamers gör på Twitch.

Användarna på Nom kommer att kunna spela in sin matlagning från mobilen eller desktop, skriver Venturebeat. Chen ser framför sig att folk kommer att göra allt från att regissera sina egna matlagnings-shower till att livestreama när de äter maten de beställt på restaurang – istället för att bara instagramma en bild på den.

“Nom är ett ställe för mat-älskare. Om du någonsin har tagit ett foto på din middag är Nom rätt för dig. Om du har en matblogg och vill nå ut till en större publik så är Nom rätt för dig. Om ett restaurangkök är ditt kontor så är Nom rätt för dig,” säger Steve Chen i ett pressmeddelande.

Bolaget backas upp av skådespelaren Jared Leto och popartisten PSY som blev världskänd med hitlåten ‘Gangnam Style’.

Men behövs verkligen Nom när streaming-världen redan har Periscope och Meerkat? (I varje fall för mobilen).

Enligt Steve Chen ska hans tjänst vara ännu mer interaktiv, användare ska till exempel kunna dela GIF-animeringar, videos och foton med programledarna och dessa kommer att kunna använda flera olika kameror för att spela in sina shower.

Hittills har Nom rekryterat ett antal dragplåster till satsningen, så som stjärnkocken Corey Lee, sommelieren Yoon Ha och konditorn Joanne Chang.

“Samarbeten är nyckeln för oss. Vi har arbetat med en enastående grupp av kockar och kreatörer för att bygga en sajt och app som de vill ha. Vi ser att folk använder Nom för kaffeprovningar, matlagningsdemos och livesändningar av popup-upplevelser,” säger Steve Chen.

Läs fler artiklar
LÄS MER