Modekoncernen Gotoga i konkurs – äger både Whyred och Hope

WhyredGotogae-handel

Lili Assefa Wolf. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Gotoga försätts i konkurs, rapporterar Habit.

Gotoga har haft storslagna planer och som målsättning att bygga en ny modekoncern med digitalt fokus. Bolaget startades för över två år sedan av entreprenörerna och Whyred-ägarna Lili Assefa Wolf, PG Nilsson, Claes Ströby och Andreas Björkman. 

Resan har dock varit allt annat än lätt och kantats av såväl konflikter som andra motgångar.  Den tidigare vd:n Kerem Yazgan har bland annat sagt att man “blivit tagna på sängen” över hur det faktiskt såg ut i den nya företagsgruppen – där Whyred var i sämre skick än man trott innan köpet. 

Vid sidan om detta har en tvist utspelat sig mellan medgrundarna. 

I oktober 2019 gick Whyred in i en rekonstruktion som varade till och med augusti 2020 och under förra året pressade pandemin en rad bolag. 

Sätts i konkurs 

Nu rapporterar Habit att Gotoga, som alltså är moderbolag till Whyred som Hope, försatts i konkurs. Det ska ha skett i början av veckan, den 2 augusti vid Stockholm Tingsrätt. Gotoga äger även Cross Sportswear. 

Lili Assefa Wolf uppger till Habit att Whyred ansökt om konkurs medan det förs en dialog om Hope och Cross med berörda parter.

I mars i år berättade Lili Assefa Wolf att ekonomin i koncernen var ansträngd, och pratade ut om kampen med att få bolaget att överleva.

“Vi kommer att göra allt i vår makt för att göra det och ägarna tar stort ansvar för att stoppa in pengar i verksamheten också. Det är klart att vi ska överleva. Men man måste vara oerhört ödmjuk i den situation som vi och världen är i”, sa hon då.

Breakit har sökt Lili Assefa Wolf som avböjer vidare kommentarer. 

Läs mer