Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klarnas köpfest fortsätter – slukar svenska startupen Apprl

Sebastian Siemiatkowski, vd Klarna och Apprls två grundare Martin Landén och Gustav Gisseldahl. Foto: Press

"Ett nytt Klarna håller på att växa fram", säger David Sandstrom, marknadschef på Klarna.
"Det här är bara början."

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Klarna ligger inte på latsidan trots att sommarvärmen plågar Sverige. Tidigare i sommar köpte de e-handelsbolaget Hero, och tidigare i veckan kunde vi berätta att de köper den tyska startupen Stocard. 

Prislappen i båda de affärerna har landat på över 1 miljard men nu gör den svenska betaljätten ytterligare ett, men förmodligen betydligt, mindre köp.

Klarna slukar nämligen den svenska shoppingplattformen Apprl. Bolaget grundades av Martin Landén och Gustav Gisseldahl och har skapat en mjukvara där man låter till exempel influencers dela länkar till produkter hos e-handlare, i alla sina kanaler. Om någon sen klickar på länken, får Apprl och influencern betalt för trafiken.

"När "social shopping" blir en allt viktigare del av köpupplevelsen i detaljhandeln tror vi att Klarnas position i mitten av det här ekosystemet är avgörande för att koppla samman återförsäljare med både konsumeter och kreatörer som funkar med varumärkets publik", säger Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski i ett pressmeddelande.

"Naturligt att vi expanderar in i nya områden"

De tre senaste köpen är helt enligt Klarnas strategi att få en starkare position inom shopping-upplevelsen istället för att bara vara en aktör som ser till att betalningar görs. 

Förutom förvärven lanserade Klarna nyligen  sin egna tjänst för prisjämförelser och de har tidigare satsat på egna program inom liveshoppning tillsammans med modeprofilen Emilia de Poret som de rekryterade med rollen “fashion director”.

"Med tanke på den kundbas vi har och den efterfrågan som är det naturligt att vi expanderar in i nya områden", säger David Sandström, marknadschef på Klarna till DI Digital.

"Ett nytt Klarna håller på att växa fram. Det här är bara början". 

Apprl har kontor i centrala Stockholm, London och i brasilianska Sao Paolo. Förra året omsatte bolaget 32,5 miljoner kronor och gjorde en förlust på 6,3 miljoner kronor.

Läs mer