Trustly visar stark tillväxt i Nordamerika – väntar fortfarande på beslut från FI

Trustlyfintech

Oscar Berglund är vd på Trustly

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ökade med 481 procent i Nordamerika.

Fintechjätten Trustly redovisar ökad omsättning i det andra kvartalet jämfört med samma period förra året och tillväxten i USA är hög.

Men bolaget väntar samtidigt på det slutgiltiga beskedet från Finansinspektionen i deras granskning av bolagets arbete mot penningstvätt, där myndighetens preliminära bedömning fick bolaget att skjuta på sina börsplaner.

Totalt steg omsättningen 41,1 procent till 680 miljoner kronor (482). I konstant valuta ökade omsättningen med 49 procent.

Omsättningen i Nordamerika ökade med med hela 481 procent och utgjorde 26 procent av nettoomsättningen.

”Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi och levererade stark tillväxt med god lönsamhet i andra kvartalet 2021. Nordamerika bidrog mest, med en intäktsökning om 481 procent år/år drivet av en kraftig ökning i processade betalvolymer och datatransaktioner", uppger bolagets vd Oscar Berglund.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 303 miljoner kronor (224), med en justerad ebitda-marginal på 44,6 procent (46,5).

Total transaktionsvolym uppgick till 69 miljarder kronor, en ökning med 61 procent mot samma period föregående år.

Trustlys kostnader för investeringar uppgick till 2 procent av nettoomsättningen (4).

"Jag ser fortsatt stora möjligheter för Trustly framöver. Vi fortsätter att definiera om marknaden för onlinebetalningar och möjliggöra ett skifte mot ett kortlöst samhälle, där konto-till-kontobetalningar blir en ny global betalningsstandard", fortsätter Berglund.

Angående Finansinspektionens utredning så skriver bolaget att de fortfarande väntar på ett beslut i ärendet.

"Trustly har ännu inte erhållit någon bekräftelse avseende när FI förväntar sig att meddela sitt slutliga beslut i ärendet. Trustly kommer att ges möjlighet att yttra sig innan FI avslutar ärendet och meddelar ett slutligt beslut."

Läs mer