Aktien slaktades i Desenio efter dramatiska beskedet – nu shoppar vd:n aktier

Desenioe-handel

Fredrik Palm, vd Desenio, och Alexander Hars, styrelsordförande. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

E-handelsbolaget Desenio varnade för fallande försäljning och sänkte prognosen för 2021. Det fick aktien på fritt fall förra veckan.
Nu har nyckelpersonerna shoppat aktier för miljoner.

Fredrik Palm, vd på Desenio som säljer posters online, har via sitt bolag Brand Plus Net handlat 110.000 aktier Desenio under fredag förra veckan. Aktierna köptes till kursen 45,43 kronor per aktie, en affär motsvarande 4.997.300 kronor.

Även Desenios styrelseordförande Alexander Hars har passat på att öka i bolaget. Han har också köpt 110.000 aktier till kursen 45,43 kronor och äger nu totalt 14 miljoner aktier i Desenio efter affären, vilket motsvarar 9,67 procent av rösterna.

Köpen kommer en dag efter Desenios dramatiska besked om försämrad försäljning i det andra kvartalet i år, där försäljningen i juni månad bara motsvarade 50 procent av de egna förväntningarna. I samband med det beskedet sänkte bolaget också sin prognos för helåret. till en tillväxt på 15-25 procent istället för 35-40 procent.

Beskedet fick bolagets aktiekurs att nära halveras redan under samma dag.

Fredrik Palm valde under helgen att själv kommentera beskedet ytterligare på sin Linkedin.

"Om vi tittar på de tre senaste "normala åren" mellan 2017 och 2019 har vi aldrig avvikit från vår prognos mer än plus-minus 8 procent från vår årliga försäljningsbudget som vi sätter i början av varje år. Historiskt sett har vi varit rockstjärnor när det gäller att förutspå utfallet med hjälp av en väldigt datadriven approach", skriver han och fortsätter.

"I år låg vi en bit över vår budget i Q1 och mer eller mindre i linje med budget under Q2 fram till sista veckan i maj när kundernas efterfrågan plötsligt föll dramatiskt".

Fredrik Palm fortsätter sedan med att förklara att de ser den här minskningen som temporär och som något som orsakades av en extraordinär händelse där samhället återigen öppnades upp efter pandemin.

"Vi är övertygade om att vår affärsmodell är hållbar i det långa loppet och vi ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt både på nuvarande och nya marknader."

Affären under fredagen gjordes utanför handelsplats. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Läs mer