Sök

Insurello tar in 150 miljoner kronor – nu väntar expansion ut i Europa

InsurelloFörsäkringarinsurtech

Marcus Janback (VD och grundare), Carl-Fredrik Klintner (Head of Product), Masa Lazarevic (Head of People & Culture), Lukas von Grebmer (Head of expansion). Nedre raden: Josefine Willers (Head of Finance), Michel Radosavljevic (Head of Engineering), Karl N

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Vill hjälpa dig få ut pengar från krångliga och bortglömda försäkringar.

Insurello är ett företag som vill hjälpa konsumenter att få ut ersättningar från försäkringsbolag.

Det handlar exempelvis om ärenden som är krångliga att driva eller om försäkringsersättningar som konsumenten inte känner till.

Nu fyller bolaget kassan med 150 miljoner kronor. Pengarna kommer från Nordstjernan, men även tidigare investerare som Schibsted och Inventure.

”Jag är väldigt glad att välkomna vår nya investerare. Tillsammans med våra befintliga investerare och vårt fantastiska team på Insurello är vi ivriga att fortsätta expandera till nya marknader och i fler vertikaler för att kunna förverkliga vår vision om att ge rättvisa till alla”, säger Insurellos vd Marcus Janback.

Pengarna ska enligt bolaget primärt användas till expansion. I slutet av 2020 tog bolaget klivet in i Danmark och nyligen lanserades tjänsten i Frankrike, och fler länder står nu alltså på tur.

Nordstjernan, som var största investerare i rundan, kommenterar:

”Vi är imponerade av teamet bakom Insurello och verksamhetens skalbarhet och ser en stor potential i att introducera tjänsten på fler marknader och i flera vertikaler. Vi tror att Nordstjernan Growth passar väl som partner i den fas där bolaget befinner sig”, säger Nordstjernans vd Peter Hofvenstam.

Insurello köpte förra året konkursade Ifdelayed, som riktat in sig på att hjälpa till med ersättningar vid flygförseningar. 

Under det brutna räkenskapsåret som slutade 2020-04 omsatte bolaget knappt 15 miljoner kronor och redovisade ett resultat efter finansiella poster på minus 19 miljoner kronor.

Insurello tar 25 procent i avgift av de ärenden de med framgång lyckas driva igenom. Företaget har hittills haft 200 miljoner kronor i total utbetald försäkringsersättning.

Läs mer