Medgrundare hoppar av Lendify - börjar jobba på EQT:s techfond

EQT Ventures Lendify
Medgrundare hoppar av Lendify - börjar jobba på EQT:s techfond

Peter Schierenbeck. Foto: Press

Breakit

Efter ett och ett halvt år slutar Peter Schierenbeck som produktchef och medgrundare på peer to peer-lånebolaget Lendify.

Han ska i stället arbeta på EQT Ventures, som enligt uppgift till Breakit är på väg att stänga en ny fond på cirka 5 miljarder kronor. Bolaget är därmed på väg att bli Sveriges största startupinvesterare.

"Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb nu. Jag har ju jobbat operativt i startups länge och det här känns som ett väldigt utmanande och roligt steg", säger Peter Schierenbeck.

Därmed tappar peer to peer-lånebolaget den av medgrundarna som varit ansvarig för produkt, tillväxt och marknadsföring.

Enligt Peter Schierenbeck var det helt enkelt omöjligt att tacka nej till EQT Ventures.

"Det som lockar är deras fokus på att hjälpa entreprenörer på riktigt och att få vara med nästan från start. Min roll blir att hitta och utvärdera nya bolag".

Är det inte känsligt att lämna Lendify som medgrundare efter ett och ett halvt år?
"
De går nu in i en fas där en bra grund är på plats med ett kanonteam och fokus skiftar från uppbyggnad till tillväxt. För min del var ett stort arbete med uppbyggnad av produkten och tillväxtkanaler klart. Framåt handlar det mycket om att växa den så kallade bankdelen i Lendify, så det känns kontrollerat att lämna nu".

Hur går Lendify?
"Det går bra. De har en ledande position i Sverige med ett försprång som bara ökar. Alla kurvor pekar åt rätt håll för att det ska kunna bli riktigt bra, så de är absolut något att hålla ögonen på", säger Peter Schierenbeck. 

Han får titeln "venture investor" på EQT Ventures.

Innan Lendify startades arbetade Peter Schierenbeck som vd på guide-appen Guidepal som under en period var världens näst största mobila stadsguide efter Lonely Planet.

EQT Ventures har tidigare rekryterat bland andra Great Works-grundaren Ted Persson, Wrapp-grundaren Aurore Belfrage och Toborrow-grundaren Andreas Thorstensson.

Högst upp i hierarkin på riskkapitalfirman står de tre grundarna Lars Jörnow, Kees Koolen och Hjalmar Winbladh - alla tre med titeln "founding partner".

Läs fler artiklar
LÄS MER