Sök

Det smarta företagskortet Pleo tar in 1,3 miljarder – blir enhörning

Pleofintech

Pleo-grundarna och Johan Brenner. Foto: Press / Breakit

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nu värderas det danska fintechbolaget, som har flera svenska ägare, till 14,5 miljarder kronor.

Fintechbolaget Pleo vill göra det enklare att hantera utgifter med hjälp av smarta företagskort. Bolagets kort automatiserar exempelvis utgiftsrapporter och kvittoredovisning och "pratar" direkt med bokföringssystemen.

Nu har bolaget, som har sin bas i Danmark men även finns på den svenska marknaden, fyllt kassan ordentligt med 1,3 miljarder kronor i nytt kapital.

Riskkapitalbolagen Bain och Thrive är ledande investerare i rundan där även svenska riskkapitalbolaget Creandum och investmentbolaget Kinnevik deltar. 

“Vi såg tidigt att Pleo hade något speciellt, inte minst en lösning det fanns behov för. Smarta betalmedel kommer att vara lika självklara arbetsverktyg som dator och mobil för att öka produktiviteten och ta fram potentialen i varje medarbetare. Vi ser hur Pleo fortsätter utvecklas med fokus på enkla betallösningar, och vi är nyfikna på vad som kommer härnäst”, säger Johan Brenner, General Partner på Creandum i ett pressmeddelande.

Även Kinnevik, som investerar motsvarande cirka 188 miljoner kronor i rundan, kommenterar:

"Vi är stolta över att fortsätta stötta ett företag som vi tror växer fram som kategorivinnare inom sitt område och hjälper både växande och etablerade företag att hantera sina betallösningar på ett förenklat och effektivt sätt", säger Andreas Bernström, Senior Investment Director på Kinnevik.

Andra investerare i nyemissionen är Founders, Stripes och Seedcamp.

I kapitalrundan värderas Pleo till hela 14,5 miljarder kronor. Vilket innebär att det danska bolaget har nått unicorn-status, ett tillväxtbolag värderat till 1 miljard dollar. 

Vill växa snabbt

De nya pengarna ska användas för fortsatt tillväxt med nya användare, där Pleo siktar mot att nå 1 miljon användare till slutet av 2025. Personalstyrkan ska också stärkas och på den svenska marknaden räknar Pleo med att ha över 100 personer anställda. Idag arbetar totalt 330 personer på bolaget.

“Vår tillväxt hittills är ett bevis på allt vårt hårda arbete, men det är också de 17.000-plus kunder som litar på vår produkt varje dag. Det visar verkligen att vi är något på spåren här. Under de senaste sex åren har vi vuxit från en idé till ett växande team på över 330 personer utspridda över sex marknader. Framtiden ser extremt ljus ut nu när vi får vår Unicorn-status”, säger Jeppe Rindom, medgrundare och vd på Pleo.

Pleo grundades 2015 i Köpenhamn av Jeppe Rindbom och Niccolo Perra. Bolaget har kontor i London, Stockholm, Berlin, Madrid och Köpenhamn.

Läs mer