Klarna granskas av Finansinspektionen efter IT-haveri

KlarnaFinansinspektionenfintech

Foto: TT & Skärmdump

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Finansinspektionen har påbörjat en undersökning av den svenska fintech-jätten Klarna för att se om bolaget har brutit mot banksekretessen.

Anledningen är de tekniska problem som Klarna drabbades av den 27 maj, där kunder som loggade in på appen kunde se andra användares uppgifter. Det skriver TT (via SvD).

”Banksekretessen är en central del av bankers verksamhet. Bankkunder ska veta att deras uppgifter är säkra och banker har en stor uppgift i att alltid skydda sina kunders integritet”, skriver Finansinspektionen i ett uttalande.

Enligt en rapport från Klarna drabbades 83.000 användare av att felaktig information delades av appen, där det i 15.000 fall gick att identifiera personen.

"Klarna tar alltid frågan om våra kunders integritet på största allvar och vi välkomnar därför Finansinspektionens undersökning och kommer naturligtvis att samarbeta med dem fullt ut", säger Klarnas presschef Niklas Gillström i en kommentar till Breakit.

Finansinspektionen har sedan tidigare en granskning av Klarna och hur bolaget arbetar med informations- och cybersäkerhet i ett rutinärende.

Läs mer