Sök

Explosion för Bianca Ingrossos Caia Cosmetics – nya ägarna jublar: "Kan bli en av våra bästa investeringar"

Caia cosmeticse-handel

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Bianca Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics växer snabbt – samtidigt som vinsten har gått från 5,5 miljoner till 55 miljoner kronor.
”Caia har potential att bli en av våra bästa investeringar", säger investeraren Henrik Aspén på Verdane.

Influencern, tv-stjärnan och entreprenören Bianca Ingrosso har ett minst sagt framgångsrikt år bakom sig. I förra veckan avslöjades det att hennes privata bolag gjorde en vinst på 200 miljoner kronor i fjol. En stor del av den siffran kan härledas till att hon och de andra grundarna av sminkbolaget Caia Cosmetics sålde aktier till riskkapitalbolaget Verdane i en affär som värderade bolaget till drygt en halv miljard kronor.

Nu rapporterar Dagens industri att Caia, där Bianca Ingrosso fortsatt är delägare, växer i snabb takt. Under 2020 omsatte Caia 150 miljoner kronor och gjorde en vinst på hisnande 55 miljoner kronor.

Detta kan jämföras med 2019, då motsvarande siffror låg på 55 miljoner kronor i omsättning och en vinst på 5,5 miljoner kronor.

”Det har gått otroligt bra, och fortsätter det så här så kommer vi nå en omsättning på över 300 miljoner kronor i år. Vi är Sveriges största sminkföretag inom premiumkategorin”, säger Bianca Ingrosso till Dagens industri.

Storägaren Verdane jublar också över siffrorna.

”Caia har potential att bli en av våra bästa investeringar, vi har inte sett något annat bolag som påvisat den här typen av momentum”, säger Henrik Aspén, partner på Verdane.

Expanderar snabbt

Riskkapitalbolaget kopplar framgången till att fler upptäckt varumärket, att Caia har ett stort community av fans samt att ett större och bredare sortiment. Bolaget har även expanderat till Tyskland och det finns planer på en expansion i Asien.

Att Bianca Ingrosso ska sälja fler aktier i bolaget verkar däremot inte vara aktuellt.

”Bianca Ingrosso har snarare vänt på frågan och frågat om hon kan få 'golden shares', alltså ett evigt ägande i bolaget. Det är lite svårt för oss att ge, men det är ett starkt tecken på hur engagerad hon är. Det går bättre än någonsin och det finns ingen som kan målgruppen bättre än Bianca. Vi är väldigt fokuserade på att genomföra vår gemensamma vision tillsammans”, säger Cecilia Nytorp, investeringsansvarig på Verdane och styrelsemedlem i Caia.

Läs mer