MTG köper spelbolaget Playsimple

MTG spelbranschen spel
MTG köper spelbolaget Playsimple

Maria Redin. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Miljardsatsar på bolag som utvecklar ordspel för mobilen.

Svenska MTG fortsätter sina miljardköp av spelutvecklare för att bygga upp en större portfölj av spelbolag. Det senaste halvåret har MTG köpt upp både Kiwi Games och Hutch i två affärer – nu sker ett tredje stort förvärv.

Det är den indiska spelutvecklaren Playsimple som MTG förvärvar 100 procent av i en affär på nästan 3,1 miljarder kronor, vilket framgår av ett pressmeddelande. Utöver den första betalningen finns även tilläggsköpeskillingar på 1.158 miljoner kronor.

"Vi är väldigt glada att få välkomna Playsimple till vår växande familj av gamingbolag. PlaySimple är en snabbväxande och mycket lönsam spelstudio som på kort tid har etablerat sig som en av de ledande globala utvecklarna av gratis ordspel, en spännande och för MTG ny genre", säger MTG:s koncernchef och vd Maria Redin och fortsätter.

"En erfaren ledningsgrupp och fokuserad, datadriven affärsmodell har möjliggjort för Playsimple att utveckla ett flertal framgångsrika spel som blivit särskilt populära hos den växande globala målgruppen av kvinnliga spelare."

Förvärvet sker med avsikten att 77 procent av köpeskillingen betalas kontant, medan resterande andel betalas med aktier i MTG.

Playsimple omsatte 706 miljoner kronor under 2020, vilket var en ökning med 144 procent mot föregående år. Det justerade ebitda-resultatet blev 154 miljoner kronor.

"Vi är glada över att ha hittat ett nytt hem för vårt företag där vårt team kan lära sig och utvecklas tillsammans med övriga bolag i koncernen", säger Playsimples medgrundare och vd Siddharth Jain i pressmeddelandet.

 

 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER