Sök

Verdane säljer MM Sports till Capman – så mycket får ägarna

MM Sportse-handelträning

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Svenska MM Sports får nya ägare – norska Verdane säljer till finländska Capman.

Nu ska proteinpulverbolaget spänna musklerna inför en internationell expansion.

Breakit kan även avslöja den hemliga värderingen.

Riskkapitalbolaget och kapitalförvaltaren Capman, med huvudkontor i Helsingfors, köper en majoritetspost i MM Sports och får dessutom med sig bolagets ledningsteam som också investerar i bolaget. Säljare är bolagets grundare Olle Sparringsjö och Verdane som har varit ägare sedan 2014.

MM Sport värderas till cirka 300 miljoner kronor i affären, enligt källor till Breakit. 

“Vi glädjer oss att få hänga med MM Sports på bolagets resa mot ytterligare tillväxt i Sverige och för accelerera den internationella expansionen”, säger Tobias Karte, partner på Capman.

MM Sports grundades i Göteborg för nästan 20 år sedan. I bolagets sortiment hittas kosttillskott, proteinpulver, träningsklädet och olika tillbehör.

Bolagets försäljning uppgick till nästan 230 miljoner kronor under 2020 varav en stor del genererades via bolagets egna e-handelsplattform. MM Sports, som konkurrerar med bland andra Gymgrossisten, har även nio fysiska butiker på den svenska marknaden. Rörelseresultatet landade på 12 miljoner kronor i fjol, enligt årsredovisningen. 

“Vi ser fram emot nästa fas av tillväxt och inleda samarbetet med Capman-teamet. Vi ser stor potential i marknaden och tror att vi med våra högkvalitetsprodukter och starka team kommer kunna öka försäljningen, även utanför Sverige”, säger bolagets vd Erik Sjöberg i pressmeddelandet från Capman som inte innehåller någon information om de finansiella detaljerna i affären. 

Verdane ägde drygt hälften, eller 56 procent, av aktierna i bolaget i samband med försäljningen, och grundaren Olle Sparringsjö resten. 

Läs mer