Sök

Readlys vd går in i Fishbrain – samtidigt som magasinplattformen har det tufft på börsen

FishbrainReadlyAppar

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Magasinplattformen Readlys vd Maria Hedengren sätter sig i styrelsen för fiskeappen Fishbrain.

Samtidigt har Readly-aktien det riktigt tufft på börsen och handlas nu klart under introduktionskursen.

Svenska Fishbrain, appen och det sociala nätverket med 13 miljoner fiskare som användare, håvar in nya krafter till bolagets styrelse. Bland de ledamötstillskotten hittas Maria Hedengren som är vd för Readly.

“Fishbrain är en stjärna på den nordiska startup-scenen och det är med stor glädje jag sätter mig i styrelsen. Jag mycket imponerad över vad teamet i Fishbrain har åstadkommit så här långt, och jag är säker på att det bara är början på det framgångsrik tillväxtresa som kommer att fortsätta in i framtiden”, säger Maria Hedengren som även säger sig se fram emot att starta med uppgiften och börja bidra till Fishbrains utveckling.

Tufft på börsen

Det är inte osannolikt att aktieägare i Readly har åsikter om sidoknäcket eftersom många av dem ligger back i sin investering i magasinplattform. Aktien noterades förra hösten och introduktionskursen uppgick till 59 kronor. Trenden var positiv fram till i februari när aktien nådde över 80 kronor.

Sedan har det gått tyngre, en kräftgång som sannolikt accelererats av att storägaren Zouk Capital sålt aktier i flera omgångar. På onsdagen handlas aktien strax under 35 kronor, ett fall på nästan 60 procent sedan toppen och med 40 procent från introduktionskursen.

Parallellt med vårens kursras växer Readly i en takt som de flesta skulle beskriva som hög. Intäkterna uppgick till 102 miljoner kronor i det första kvartalet, en ökning med 32 procent. Samtidigt var rörelseförlusten 57 miljoner och det är väl den som bolaget, och vd Maria Hedengren, så småningom måste vända till vinst för att kursutvecklingen ska bli muntrare. 

Utöver Maria Hedengren har Karim Abdel-Ghaffar, som är partner på venture cap-firman Westerly Winds, och Dylan Bolden, från Boston Consulting Group, valts in i styrelsen. 

Läs mer