Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bianca Ingrossos maffiga vinst – 202 miljoner kronor

Bianca Ingrosso

Hon är en av Sveriges största influencers, syns i tv med jämna mellanrum och driver det snabbväxande sminkbolaget Caia Cosmetics.
Nu visar det nya bokslutet att pengarna rullar in för Bianca Ingrosso.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Vinsten i ett av Bianca Ingrossos bolag, Sammy Holding, uppgick nämligen till 202 miljoner kronor under fjolåret, visar den färska årsredovisningen, rapporterar Expressen.

Den höga vinsten är framförallt ett resultat av att hon under sålde aktier i sminkbolaget Caia Cosmetics för 145 miljoner kronor till det norska riskkapitalbolaget Verdane under 2020.

Siffror från affären har tidigare cirkulerat och rapporterats, men nu framgår det alltså svart på vitt hur stor jackpott det blev för Bianca Ingrosso.

Köpt tillbaka aktier

Affären med Verdane skedde sannolikt i flera steg. Enligt Expressen har hon enligt årsredovisning köpt aktier i bolaget bakom Caia för drygt 72 miljoner kronor och det rimmar väl med att hon i samband med affären uppgav att hon har kvar hälften av sitt innehav i Caia. Först såldes aktierna och sedan har köpt hon tillbaka motsvarande hälften av sitt innehav i sminkbolag, som det verkar.

Hon är alltså kvar som delägare i Caia. 

”Jag är så stolt över vad Caia-teamet har åstadkommit och jag är väldigt glad över att få med en erfaren partner på tåget som har gjort motsvarande resa möjlig för bolag som Desenio, MatHem och Safira. Det här är bara början,” sa Bianca Ingrosso när affären offentliggjordes förra sommaren. 

Expressen rapporterar vidare att resten av vinsten, vid sidan av aktieförsäljningen, kommer från ett annat av hennes bolag, Bianca Ingrosso AB, som gjort en utdelning på 58 miljoner kronor. 

LÄS OCKSÅ: Ingrossos bakslag – skickade tillbaka smink värt miljoner

Läs mer