Klarnas vd reser frågetecken kring Tink-affären

Klarna Tink fintech
Klarnas vd reser frågetecken kring Tink-affären

Foto: Press / TT / Skärmklipp

Martin Hävner

Reporter

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski ställer sig frågande till om Visas förvärv av Tink verkligen kommer att gå i lås.

Varför skulle europeiska konkurrensmyndigheter godkänna affären när inte amerikanska hade gjort det, undrar han.

Förra veckans stora nyhet i fintech-världen var att Visa vill köpa Tink för motsvarande 18 miljarder kronor. Det föreslagna förvärvet kommer bara några månader efter att Visas försök att köpa Tink:s amerikanska motsvarighet, Plaid, avbrutits efter att de konkurrensgranskande myndigheterna i USA haft stora betänkligheterna om affären.

Det är just detta Sebastian Siemiatkowski anspelar på när han på tisdagen twittrade om affären:

“Visa förvärvar Tink. Kommer bli superintressant att se hur EU:s konkurrensmyndigheter ställer sig i förhållande till USA:s. Visa gör exakt samma förvärv i EU som de var blockerade från att göra i USA. Kommer myndigheterna att göra en annan bedömning nu och i så fall varför”, twittrade (fritt översatt av Breakit) Sebastian Siemiatkowski.

Att Klarnas vd tycker till om den framtida utvecklingen för den svenske fintech-kollegan Tink kan ses mot bakgrund av att bolaget har börjat konkurrera på vissa område, något Breakit satte ljus på i den här artikeln. Affären är villkorad av att myndigheterna ger grönt ljus, uppgav Visa i sitt pressmeddelande i förra veckan.

Sebastian Siemiatkowski är inte ensam att tro att det kommer kärvt för Visa och Tink i konkurrensgranskningen. Breakits Stefan Lundell skrev en kommentar på temat samma dag som affären blev känd.

Läs fler artiklar
LÄS MER