Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tandborstkungen bakom ny storaffär – köper för 850 miljoner

Noel Abdayem. Foto: Press

Nu ska Noel Abdayem satsa på miljövänliga blöjor.
Under måndagskvällen blev det klart att hans Humble köper blöjbolaget Naty

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Det förvärvsintensiva foodtechbolaget Humble, där tandborstkungen Noel Abdayem är största ägare med cirka 15 procent av aktierna (läs hans story här!)  köper koncernen Naty inom eco personal care-produkter med fokus på miljövänliga blöjor för upp till 850 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Naty hade en total omsättning och justerad ebitda om 278 miljoner respektive 44 miljoner kronor för verksamhetsåret 2020. Lönsamheten förväntas förbättras kraftigt under de kommande tolv månaderna.

Flera materiella synergier inom distribution, marknadsföring, försäljning, R&D och logistisk uppges ha identifierats

Den fasta ersättningen är på 750 miljoner kronor, ihop med prestationsbaserade tilläggsköpeskillingar på maximalt 100 miljoner kronor.

"Det finaste kvittot som vi kan få"

I en kommentar säger Humbles vd Simon Petrén:
”Genom förvärvet av Naty får vi in ett fantastiskt bolag med ett högpresterande och entreprenörsdrivet team. Som ledande aktör inom eco-blöjor i världen och med ett mycket innovativt produktsortiment blir möjligheterna enorma. Förvärvet innebär att vi bygger vidare inom hållbarhetsvertikalen och samtidigt stärker vår strategiska position som en ledande aktör för framtidens FMCG-produkter. Att ännu ett bolag med över 26 års verksamhetshistorik väljer att ta steget och bli en del av vår grupp är för mig det finaste kvittot som vi kan få. Vi kommer även att kunna dra nyttja av Bolagets stora nätverk inom de attraktiva segmenten och ser stor potential med ytterligare förvärv framåt, vilket passar väl in i vår antagna tillväxtstrategi".

Mot bakgrund av detta tillkännager man en avsikt att utfärda seniora säkerställda obligationer på 700 miljoner kronor under ett ramverk på 1,5 miljarder kronor, där likviden ska finansiera förvärv. Carnegie har fått uppdraget.

Läs mer