Sök

Truecaller stärker styrelsen inför börsnotering – “Har lång erfarenhet”

Truecallerbörsnotering

Helena Svancar och Annika Poutiainen. Foto: TT & Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ericsson-topp och finansveteran kliver in i styrelsen på Truecaller.

Den svenska kommunikationsappen Truecaller fortsätter arbetet med att göra bolaget redo för en börsnotering, något som ska ske någon gång under året. Enligt Di Digital handlar det om en värdering på närmare 25 miljarder kronor. 

I ett steg att stärka upp styrelsen inför den kommande noteringen har Truecaller nu plockat in inte mindre än två nya styrelseledamöter. Det är finansveteranen Annika Poutiainen, som tidigare bland annat varit chef för bolagsövervakningen på Stockholmsbörsen, och Helena Svancar, chef för M&A på Ericsson, som nu tar plats i bolaget.

”De har en lång erfarenhet av ledande befattningar inom näringslivet och kan verkligen bolagsstyrning, vilket är något vi vill ha på plats när vi känner att vi är redo att gå till börsen. Utöver det arbetar bägge med telekom, vilket så klart är relevant för oss, och vi hoppas de kan bidra med strategiska insikter om marknaden, övergången till 5G och utvecklingen i tillväxtländer”, säger Nami Zarringhalam, Truecallers medgrundare, till sajten.

Truecaller grundades 2009 och har idag 270 miljoner aktiva användare. Den största marknaden finns idag i Indien.

Exakt när börsnoteringen kommer att ske, och om den kommer göras i Stockholm, återstår att se.

”Vi har så klart utvärderat alla marknader, vi ska göra det som är bäst för bolaget och alla ägare, säger Nami Zarringhalam.

“Med det sagt är vi väldigt stolta över vårt svenska ursprung och att vi haft möjlighet att härifrån bygga upp den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Oavsett var vi börsnoterar oss är vi ett internationellt bolag, även om Sverige har en särskild plats i våra hjärtan.”

Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi äger tillsammans 18 procent av bolaget, riskkapitalbolaget Sequoia äger 20 procent, Kleiner Perkins 9 procent. Dessutom äger olika anställda ytterligare 15 procent av Truecaller. Även riskkapitalbolagen Atomico och Zenith finns på ägarlistan.

Läs mer