Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Backing Minds stänger ny fond på en halv miljard kronor

Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. Foto: Henrik Huldschiner och press.

Backas med tungt kapital.


Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Det svenska riskkapitalbolaget Backing Minds satsar på bolag som många andra investerare missar, utanför de traditionella nätverken som riskerar att exkludera många lovande entreprenörer och ideér. 

Bakom bolaget står Susanne Najafi och Sara Wimmercranz och de har bland annat investerat i Transfer Galaxy, Dynamic Code och Equilab. 

Nu har Backing Minds rest en ny fond på en halv miljard kronor, en nyhet vi flaggat för tidigare. 

Fonden backas av en rad tunga namn som Spotifygrundaren Martin Lorentzon, H&M-familjen, Stena och Supercells Ilkka Paananen, rapporterar Financial Times som uppger att fonden fulltecknades inom tre veckor. 

Susanne Najafi menar att något av det kostsammaste en investerare kan göra är att vara fördomsfulla eller partiska, exempelvis genom att inte uppmärksamma kvinnliga grundare, och de båda grundarna ser stora möjligheter med det nya kapitalet i ryggen

“Vi hittar undervärderade och bra bolag där traditionella investerare inte sett något annat än risk. Den stora förändringen kommer att komma med avkastningen, för riskkapitalet följer pengarna”, säger Susanne Najafi. 

Backing Minds letar nu efter nya investeringar i bland annat Norden och Frankrike. Fonden har redan investerat i den svenska startupen Brain Stimulation som fokuserar på att hjälpa människor som drabbats av stroke.

I fonden investerar även King-grundaren Thomas Hartwig och grundarna av EQT och Nordic Capital. 

Läs mer