Klarnas presschef Niklas Gillström går till Moderaterna: "Direkt in i hetluften"

KlarnafintechKarriär

Sebastian Siemiatkowski, Niklas Gillström och Ulf Kristersson. Foto: Press/Privat /TT

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Klarnas presschef Niklas Gillström lämnar för en roll som rådgivare åt Moderaternas partiledning.

Niklas Gillström kom till Klarna i februari 2020 från en roll som biträdande presschef hos Moderaterna. 

Nu står det klart att han lämnar Klarna för att återigen ge sig in i politiken. Den här gången som senior kommunikationsrådgivare åt Moderaternas partiledning. 

“Jag kommer från politiken och vi befinner oss i en intressant tid nu både för Moderaterna som parti och för politiken som helhet. Så när partiledningen hörde av sig kunde jag helt enkelt inte säga nej”, säger han. 

Hur känns det att gå tillbaka till politiken mitt i den turbulens som råder nu?

“Vi får se hur det blir i slutändan. Men det känns extra spännande att komma direkt in i hetluften. Det är alltid roligt att vara i händelsernas centrum. På det sättet är politiken och Klarna ganska lika, att det hela tiden händer mycket saker. Klarna är ett väldigt roligt bolag att jobba för, men tyvärr kan jag inte vara på båda ställena samtidigt”.

Vad tar du med dig från Klarna?

“Den innovationsförmåga som finns. Klarna har en förmåga att hela tiden förnya sig och sträva efter förändring och förbättring. Det här drivs mycket av Sebastian Siemiatkowskis vilja och driv att hela tiden göra saker så bra som möjligt. Det är inte ett bolag som nöjer sig, den ständiga viljan framåt har imponerat på mig. Vissa bolag som blir stora och framgångsrika kanske nöjer sig, men inte Klarna. Det går bara snabbare och snabbare”. 

Du blev inte så långvarig på Klarna?

“Man kan tycka att 18 månader som jag har varit på Klarna inte är så länge, men under den här tiden har det hänt fruktansvärt mycket och jag har lärt känna många väldigt kompetenta kollegor som jag kommer att sakna när jag byter arbetsplats. Det har varit intressanta produktsläpp bolaget har slagit sig in på den amerikanska marknaden på allvar, vi har fått väldigt många nya anställda och för att inte tala om värderingen som verkligen har vuxit på ett imponerande sätt".

Niklas Gillström börjar sin nya tjänst hos Moderaterna den 1 september. 

“Planen var att jag skulle komma in och jobba strategiskt inför valrörelsen 2022. Nu får vi se vilken valrörelse det blir i första hand”.

Läs mer