Sök

Karin Whitlock ny vd för Leeroy – expansion på menyn

LeeroyRestaurangapp

Karin Whitlock, vd för Leeroy Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Karin Whitlock tar över vd-posten på mat-techbolaget Leeroy. Uppdraget: internationell expansion.

“Digitaliseringen av restaurangbranschen har gått rekordlångsamt”, säger hon.

Leeroy, som säljer olika digital verktyg till restauranger, kommer framöver styras av Karin Whitlock. Hon befordras från en tjänst som säljchef på bolaget och hon har tidigare jobbat bland annat affärsinformationsbolaget Dun & Bradstreet och nätbanken Nordnet.

“Karin har en gedigen erfarenhet från försäljning, förändringsledning och digitalisering. Detta, tillsammans med hennes goda ledaregenskaper, driv och energi gör henne till rätt person att leda Leeroy under den internationella expansion som vi nu är inne i”, säger Stefan Lennhammer, styrelseordförande för Leeroy, i ett pressmeddelande.

I en kommentar konstaterar Karin Whitlock att restaurangbranschen har tillhört de minst digitaliserade sektorerna. Men pandemin har tvingat aktörerna att tänka om och erbjuda kunderna nya sätt att beställa och betala.

“Här har vi på Leeroy en stark position med beprövade lösningar som vi nu ska skala upp för tillväxt på europeisk nivå”, säger Karin Whitlock.

Bland bolagets finansiärer hittas Collectors venture-del, Tommy Jacobsons Zenith och D-Ax, som är den del av Axel Johnson-koncernen som investerar i startups.

Läs mer