Sök

Fragbite mot börsen – backas av Ilija Batjlan

FragbiteGamingBörs

Stefan Tengvall, vd Fragbite, och Ilija Batljan

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Den noterade gamingsektorn i Stockholm fortsätter att växa.

Nästa tillskott: mobil- och e-sportsbolaget Fragbite som värderas till nästan 300 miljoner. Det får fastighetsmannen Ilija Batljan att öppna plånboken.

Fragbite kommer att ta steget in på Stockhomsbörsens lista för tillväxtbolag, First North, den 12 juli om allt går som det är tänkt i noteringsprocessen.

I samband med listningen vill bolaget ta in 15 miljoner kronor i ett erbjudande som värderar hela bolaget till 281 miljoner. En stor del av den eftersökta summan är redan i hamn. Bolaget har nämligen fått åtaganden motsvarande drygt 9 miljoner och teckningslöftena kommer från bland andra familjen Wattins investeringsbolag Inbox Capital samt Ilija Batljan.

Kända investerare

Ilija Batljan är förgrundsfigur på fastighetsbolaget SBB där han är vd och storägare. Hans numera ganska omfattande aktieportfölj domineras av innehav i olika fastighetsbolag, men de har på senare tid fått sällskap av aktier inom grön energi, enligt den portföljsammanställning som går att hitta i ägardatatjänsten Holdings.

Ilija Batljan har fram tills nu inte haft några aktier inom gamingsektorn, men väljer att putta in 2 miljoner i Fragbite.

Fragbite driver en e-sportsplattform och utvecklar därutöver spel själv. En bärande del i strategin kommer att vara att förvärva andra aktörer inom gaming. Cirka 70 procent av de pengar som tas in i denna runda ska gå till förvärv. 

“Vi ser en tydlig efterfrågan på marknaden och genom erbjudandet kommer vi ha den finansiella styrka som krävs för att kunna driva den uttalade tillväxtstrategin. Jag ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med befintliga och nya aktieägare”, säger bolagets vd Stefan Tengvall i ett pressmeddelande med anledning av listningsplanerna. 

Fragbite hette tidigare Funrock, men bytte namn i samband med ett samgående i slutet av 2020. Beskedet om börsnotering och emission kommer efter att bolaget tidigare under juni tagit in 25 miljoner, en emission som fick avbrytas i förtid tack vare det stora intresset.

Läs mer