Sök

Saas-bolaget Colix anställer Therese Lundstedt som ny vd

ColixSaaS

Jens Collskog och Therese Lundstedt. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Är ett riktigt guldägg":

Det Smålandsbaserade Saas-bolaget Colix anställer Therese Lundstedt som ny vd och tar samtidigt in 7,5 miljoner kronor i en nyemission, enligt ett pressmeddelande.

Den tidigare Aktieinvest-chefen kommer närmast från rollen som vd för det gröna byggbolaget Urbangreen.

Colix har en egenutvecklad plattform som gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Det grundades 2017 av serieentreprenören och  Fortnoxs förre detta vd Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg.

"Colix är ett riktigt guldägg till bolag som jag verkligen ser fram emot att driva till rejäl tillväxt tillsammans med grundarna och medarbetarna. Colix produkt hjälper framförallt bolag inom traditionellt digitalt omogna branscher att digitalisera sig, vilket känns både viktigt och helt rätt i tiden", säger Therese Lundstedt som tillträder vd-posten den 2 augusti.

"Vårt koncept fungerar"

I och med nyemissionen har Colix 28 delägare vilka främst är småländska företagare och entreprenörer, framgår det. Ambitionen är att göra fler nyanställningar under hösten.

"Nu när vi har en väl fungerande produkt och en kundbas som bevisar både nyttan av våra produkter samt att vårt koncept fungerar har det blivit dags för Colix att ta nästa steg. Genom att anställa Therese med hennes erfarenhet och track record och genom att fylla på kassan är vi nu väl rustade för tillväxt", säger grundaren Jens Collskog. 

Läs mer