Ny padelaffär – Everysport köper anläggning i Västerås

Everysport Media GroupPadel

Everysports ordförande Paul Fischbein

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Mediabolaget Everysport genomgår en metamorfos – förvärvar ännu en padelanläggning.

Köper nu Västerås Padel Arena för 7 miljoner kronor.

Det är Everysports dotterbolag Every Padel, som drivs och ägs tillsammans med det börsnoterade fastighetsbolaget Klövern (som i sin tur håller på att gå samman med Corem), som står bakom affären.

Den berörda anläggningen i Västerås, som kallas VPA, öppnades 2017 och den har sex banor. Verksamheten omsatte 7,6 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på 0,4 miljoner kronor i fjol.

“Anläggningen håller mycket hög nivå och jag är imponerad av VPA:s team och dess operativa chef Marc Sätre som blir en del av vår fortsatta tillväxtresa. Inom kort öppnar ytterligare en Every Padel-anläggning i Västerås och vi ser stora synergier mellan verksamheterna och möjligheten att skapa ett helhetserbjudande för våra kunder både offline och online”, säger Hannes Andersson som är vd för Everysport och ordförande i dotterbolaget Every Padel.

Vill expandera internationellt

Säljare är bolaget Samtida Fastigheter AB som är kopplat till familjen Sätre. Klövern kommer att bli ny fastighetsägare och Every Padel har tecknat ett tio år långt hyresavtal med Klövern.

Startskottet till Every Padel gick i mars tidigare i år. Då förvärvade Everysport 50 procent av Klövern Padel för cirka 24 miljoner kronor varav större delen utgjordes av aktier i Everysport. På samma gång lanserades en tillväxtstrategi som inkluderar internationell expansion.

Sedan i våras har Every Padel aviserat flera förvärv. I förra veckan blev det klart att bolaget är ny ägare av Padel Panorama, en anläggning i Jönköping med hela 23 banor.

I Everysports mediadel hittas bland annat nyhetstjänsterna Padel Direkt och Fotboll Direkt. Styrelseordförande, och storägare, är e-handelsprofilen Paul Fischbein. 

Läs mer