Fredrika Gullfot avgår som vd i Simris Alg: "Dags för mig att lämna"

Simris alg
Fredrika Gullfot avgår som vd i Simris Alg: "Dags för mig att lämna"

Fredrika Gullfot, vd Simris Alg. Foto: Peter Brinch

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Grundaren Fredrika Gullfot avgår på egen begäran.

Börsnoterade bolaget Simris Alg tillverkar kosttillskott genom alger som bolaget själva odlar i Hammenhög på Österlen i Skåne.

Bolaget grundades 2011 av Fredrika Gullfot som sedan dess har lett bolaget som vd. 

Men nu lämnar hon vd-posten, enligt bolaget på egen begäran.

”Jag har grundat och lett Simris Alg i ett drygt decennium och är oerhört stolt över det vi byggt tillsammans", säger Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande. 

"Jag lämnar efter mig ett starkt team som kommer fortsätta utveckla Simris framåt. Den nya styrelsen har stora visioner för bolaget och vår kommersiella potential. Det är dags för mig att lämna och ge plats åt det nya.”

Simris Alg har haft svårt att få fart på försäljningen och omsatte under det första kvartalet 2021 bara 492.000 kronor, under hela 2020 landade omsättningen på 2,17 miljoner. Samtidigt gjorde bolaget en förlust på 25 miljoner under fjolåret.

Nu kommer styrelseordförande Steven Schapera ta över styret medan jakten på en ny vd inleds.  

"Fredrika har positionerat Simris som ett best in class innovationsbolag i spjutspetsen av den globala mikroalgindustrin", säger Steven Schapera i pressmeddelandet.

"Bolaget sitter på en IP-mässig guldgruva och är ett av endast få bolag internationellt som har fullskalig odlingskapacitet."

Han fortsätter:

"Fredrika lämnar över ett bolag som har kapaciteten och infrastrukturen att översätta de senaste forskningsrönen om mikroalger till äkta kommersiella innovationer, och som kommer omdefiniera hur mikroalgbaserad bioteknik används inom läkemedel, nutrition och hud- och hårvård.”

Läs mer

Crowd1-topparnas takfest, Kry-grundarens okända investering – och konkurrentens Klarna-hyllning

Simris Alg stoppar all marknadsföring på Facebook: "Vill inte vara del av det"

Simris Alg lämnar Stockholm – fokuserar allt på Österlen

Läs fler artiklar
LÄS MER