Sök

Codemill backar i debuten – andra nykomlingar stiger

CodemillVideostreamingBörs

Från vänster: Codemills medgrundare Rickard Lönneborg och Johanna Björklund. Foto: Press / Unsplash

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Videoteknikbolaget Codemill har kallats Umeås hetaste bolag.

Men på börsen i Stockholm blev det svalare: ner tvåsiffrigt under premiärdagen.

Codemill, som säljer mjukvaruprodukter som förenklar arbetet för filmproduktionsbolag och medier, tog in nästan 50 miljoner inför fredagens notering på Stockholmsbörsen juniorlista First North.

Teckningskursen i emissionen låg på 19 kronor, något som värderade hela bolaget till 247 miljoner kronor. Bolaget fick in 3.000 nya ägare och emissionen var klart övertecknad, enligt tidigare besked från bolaget.

Men det hjälpte inte när handeln drog igång på fredagen. Säljtrycket var starkare än köpintresset, åtminstone under förmiddagen. Aktien bytte då ägare kring 16,50 kronor, en nedgång med 13 procent från emissionen inför listningen.

I bolagets kundlista hittas storbolag som Disney och Viacom-CBS. Bolaget, som omsatte drygt 30 miljoner kronor under 2020 med en rörelseförlust på 60 miljoner, fanns med på Breakits lista över de hetaste bolagen i Umeå för cirka sex år sedan.

Andra nykomlingar steg

Ytterligare tre bolag debuterade på svenska marknadsplatser på fredagen. SaaS-bolaget Physitrack, med fokus på sjukgymnastik, steg 16 procent. Uppåt var det även för vindkraftsbolaget Hexicon med finansmannen Ilija Batljan som storägare. Vimian, verksamt inom djurvård och med en värdering på hela 30 miljarder kronor, steg också.

Läs mer