Everysport Medias dotterbolag förvärvar padelanläggningen Padel Panorama

Everysport Media GroupPadel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Sportmediebolaget Everysport Medias dotterbolag Every Padel har tecknat avtal om att förvärva samtiliga aktier i Padel Panorama. Det framgår av ett pressmeddelande.

Padelanläggningen är en av världens största inomhusanläggningar och rymmer 23 padelbanor och inom kort öppnas åtta utomhusbanor. Padel Panorama öppnades i Jönköping i december 2020 och har under årets första fem månader haft en omsättning om 7,5 miljoner kronor och ett resultat om 3,4 miljoner kronor. Tillträde sker 1 juli i år.

"Every Padel fortsätter att växa kraftigt både organiskt och genom förvärv och genom förvärvet av Padel Panorama får vi in en anläggning av absolut världsklass i vår portfölj. Varje vecka besöks anläggningen av över 5 000 kunder, som nu får ta del av Every Padels erbjudande både offline och online", kommenterar Hannes Andersson, styrelseordförande i Every Padel och vd för Everysport Media.

"Vi stärker även vår position i Jönköpingsregionen som under hösten 2021 kommer att kompletteras med ytterligare två Every Padel-anläggningar och som därmed blir ett nav för Every Padels verksamhet i Sverige."

Every Padel har idag 30.000 kunder och kommer under 2021 passera 50.000 kunder. Padel Panorma planerar att byta namn till Every Padel, villkorat av sedvanliga godkännanden.

Säljare är Framtidsverket Holding. Every Padel förvärvar Padel Panorama för en köpeskilling om 0,6 miljoner kronor som erläggs vid tillträde kontant. I samband med tillträdet tecknas ett nytt tioårigt hyresavtal med fastighetsägaren vari verksamheten bedrivs.

Läs mer