Sök

Kursfall på 55 procent för Movebybike i premiärhandeln på Spotlight

Move By Bike

Lisette Hallström, vd Move By Bike. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Brutalt ras när handeln inleddes.

Logistik- och transportbolaget Movebybike började i dag den 16 juni att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet MBBAB.

Movebybike grundades 2012 och är ett transport- och logistikföretag med säte i Malmö. Bolaget har med dess egenutvecklade eldrivna transportcykel Starke utvecklat en komplett infrastruktur för cykellogistik. Bolagets största affär är att byta batterier till Vois elsparkcyklar (du kan läsa mer om det här)

Lyckades inte fylla nyemissionen

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 77,7 procent och den blev därmed inte fulltecknad. Movebybike tillförs 16,5 miljoner kronor före emissionskostnader och fick 515 nya aktieägare. Bolaget hade ursprungligen sökt 21,3 miljoner kronor i emissionen. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 4,98 kronor som högst betalt och 3,18 kronor som lägst betalt. Klockan 09.45 var senast betalt 3,40 kronor, ett kursfall på 54,7 procent jämfört med teckningskursen på 7,50 kronor. Aktier för 0,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 8,19 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 28 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Rättelse: I en första version av texten framgick att bolaget fick in 6,5 miljoner i nyemissionen. Beloppet var 16,5 miljoner.

Läs mer