Svenska elmopeden Vässla fyller kassan – ska satsa på uthyrning

VässlaTransport

Rickard Bröms, vd och grundare av Vässla. Foto: Pressbild.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Fyller kassan för att skala upp.

Den svenska elmopeden Vässla är en av de utmanare som vill förändra sättet vi färdas på. Bolaget har sålt tusentals mopeder och står även i startgroparna med att lansera en ny uthyrningstjänst. Bland de tidigare investerarna finns bland annat Fredrik Österberg, medgrundare av Evolution Gaming samt Pernilla och Niclas Nyrensten från Revolution Race.

I det senaste kända räkenskapsåret 2019 omsatte bolaget 25 miljoner kronor med ett minusresultat på 18 miljoner kronor. 

Nu tar Vässla in 11 miljoner dollar, motsvarande runt 90 miljoner kronor, i en kapitalrunda som leds av svenska Skabholmen Invest, rapporterar Silicon Canals. eEquity-grundarna Magnus Wiberg and Patrik Hedelin investerar också tillsammans med ett antal icke namngivna nordiska investerare. 

”Pengarna kommer att göra det möjligt för Vässla att förvandla en klassisk direkt mot konsument-modell till en mer skalbal modell med återkommande intäkter”, säger Vässlas vd och grundare Rickard Bröms. 

Planen är bland annat att lansera uthyrningsplattformen Vässla Club som kommer att erbjuda användarna olika typer av hyrlösningar. Det handlar om allt från månadsvisa abonnemang till speciella lösningar för aktörer inom leverans och hotell- och turismnäringen. Lanseringen sker senare i år eller i början av 2022 med fokus på Stockholm och Berlin. Parallellt med detta fortsätter utrullning i europeiska städer. 

Vässla har 35 anställda i dagsläget och uppger att de sålt 5.000 mopeder. 

”Vi kan inte uppe finansiella detaljer just nu men ambitionerna är höga och vi siktar på att nå betydande volymer inom alla intäktsströmmar i år”, säger Rickard Bröms till Silicon Canals. 

 

Läs mer