De ska spela Daniel Ek och Martin Lorentzon i Netflix-serien om Spotify

Spotify Netflix Musik
De ska spela Daniel Ek och Martin Lorentzon i Netflix-serien om Spotify

Tobias Blixt

Reporter

Vikings-skådis ska spela Spotifys vd Daniel Ek.

Netflix planer på att göra en serie om Spotify och gänget bakom bolaget avslöjades redan 2019, men sedan dess har uppdateringarna om projektet varit få. Men nu kommer det spännande nyheter om serien, som äntligen har börjat filmas. 

Det meddelar Netflix själva på Twitter.

“Här är en spellista som ni kommer att vilja spara: vår nya dramaserie om teamet som förändrade hur vi lyssnar på musik. Spelas in nu!”, meddelar kontot Netflix Nordic.

Serien baseras på boken Spotify Inifrån, eller Spotify Untold som den heter på engelska, som är skriven av journalisterna Jonas Leijonhufvud och Sven Carlsson. Vilket namn Spotify-serien kommer att få när den landar på Netflix verkar däremot inte vara officiellt ännu. 

De spelar Spotify-grundarna

Vi får också veta några av de skådespelare som kommer att vara med i serien. Mest spännande såklart är rollsättningen av Edvin Endre, son till Lena Endre och känd från Vikings och Fartblinda, som Daniel Ek, liksom Christian Hillborg, som bland annat setts i serien The last kingdom, som Martin Lorentzon. 

Utöver skådespelarna som ska gestalta Spotifys grundare kommer vi också att få se Joel Lützow som tidigare teknikchefen Andreas Ehn, Gizem Erdogan som juristen Petra Hansson och Ulf Stenberg som musikbransch-veteranen Per Sundin.

Några detaljer om när serien är planerad att sändas eller inte framgår inte.

Läs fler artiklar
LÄS MER