Sök

Ny marknadsansvarig på inkubator i Umeå: "Har haft närkontakt med maffian"

Uminova InnovationPå nytt jobb

Hanna Kangassalo, ny marknadsansvarig på Infotech Umeå. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Hanna Kangassalo blir ny marknadsansvarig på Infotech Umeå, ett satsning inom startup-inkubatorn Uminova Innovation. Här är hennes egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag ville lära mig någonting nytt! Samtidigt som min kunskap och erfarenhet är användbar i den här rollen. Jag gillar att Uminova Innovation är en stabil spelare som har funnits länge, men hela tiden förnyar sig. Här finns en ständig genomströmning av nydanande idéer och kreativa människor.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har, förutom att jobba som journalist och frilansskribent, länge varit marknadsförare på NorrlandsOperan i Umeå. Där jobbade jag med varumärkesbyggande kampanjer och löpande kommunikation. Jag gör ett ganska rejält hopp mellan branscher nu och det tycker jag är kul.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag ska vara marknadsansvarig på satsningen Infotech Umeå som har till uppgift att på olika sätt bidra till ett levande startup-community i Västerbotten. Jag kommer att göra mitt bästa för att föra ut ordet om allt intressant som händer här och skapa mötesplatser för IKT-branschen.” (IKT är förkortning för informations- och kommunikationsteknik, red. anm.)

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb? 
“Att bereda väg för folk som bryter ny mark!”

-----------------------------------------

Fakta om Hanna Kangassalo:

Ålder: 34 år

Familj: “Min kille Robert och vår snart treåriga dotter Ilma.”

Bor: I Umeå.

Intressen: Träna balett, spela musik och läsa skräck.

Favoritapp: Instagram.

Varför är det din favoritapp?: “Det är dit min tumme vandrar automatiskt och det är där jag får min sociala fix. Jag älskar hur bra många har blivit på visuell kommunikation, både privatpersoner och företag.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag har ovanan att berätta det mesta om mig själv på en gång, men orimligt få vet att jag har haft närkontakt med den lettiska maffian.”

Läs mer