Humble förvärvar sockerfria godisföretaget Wellibites

The Humble COe-handel

Sara Serray och Noel Abdayem.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Shoppar snabbväxare inom sockerfritt godis.

Tidigare i år tog Noel Abdayem sin snabbväxande och högst vinstgivande Humble till börsen genom att gå ihop med redan börsnoterade Bayn. Mer om den affären kan du läsa här.

Nu köper Humble det snabbväxande godismärket Wellibites som grundades och leds av Sara Serray.


Wellibites säljer sockerfritt- och vitaminberikat godis och har sedan lansering har  haft en stark omsättningstillväxt och med god lönsamhet och prognostiserar en omsättning om 21,1 miljoner kronor samt EBITDA om 5,1 miljoner kronor kommande 12 månader.

"Vi har under åren haft förmånen att följa bolaget och det ska bli mycket spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma med de verktyg och synergier som Humbles strukturella plattform erbjuder. Givet att Wellibites på kort tid lyckats ta en stark position på den svenska marknaden med endast organisk tillväxt, ser vi även stora möjligheter att utveckla bolaget och varumärket till en internationell succé. Det är en stor glädje att välkomna Sara Serray och Wellibites till Humble Group" säger vd Simon Petrén.

Det uppges att av köpeskillingen, som inte anges, ska en majoritet erläggas i form av vederlagsaktier som emitteras till en kurs om 24,31 kronor. Det motsvarar en premie om cirka 13 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

Läs mer