Daniel Ek sägs höja sitt bud på Arsenal

Spotify Fotboll
Daniel Ek sägs höja sitt bud på Arsenal

Daniel Ek vill köpa sin brittiska favoritklubb Arsenal. Foto: TT

Martin Hävner

Reporter

Spotifys vd Daniel Ek ger sig inte - han vill verkligen köpa Arsenal.

Han sägs vara beredd att höja budet till över 23 miljarder kronor enligt engelska källor.

Det är brittiska Daily Mail som kommer med de nya uppgifterna. Tidningen hänvisar till källor nära Daniel Ek när den skriver att han är beredd att höja budet på Arsenal till “norr om” 2 miljarder pund.

Det förra budet, som det skrevs mycket om för ett par veckor sedan, låg på 1,8 miljarder pund. Då ska nuvarande ägare, familjen Kroenke, ha sagt att den inte behöver pengar. Men varför Daniel Ek ändå bestämt sig för att prova igen, och varför han tror att budet skulle lyckas bättre nu (utöver att det är värt ganska mycket mer), framgår inte av de brittiska uppgifterna.

Ägarna har gjort supportrarna förbannade

Den nuvarande ägaren, som formellt är Kroenke Sports Enterprises, har gjort sig impopulär hos supportrarna, särskilt efter att ägarbolaget gett sig välsignande till den så kallade Super League. Det skulle, var det tänkt, vara en liga med bara de rikaste klubbarna i Europa.

Men konceptet avskyddes redan från start av supportrarna, inte bara hos Arsenal. I efterspelet klev Daniel Ek fram och började uppvakta de nuvarande ägarna till Londonklubben. Det faktum att tre Arsenal-legender – Thierry Henry, Dennis Bergkamp and Patrick Vieira – finns med i samma konsortium har ökat Daniel Eks popularitet bland Arsenals fans. Dessutom är han själv rödvit sedan barnsben.

“Jag har varit ett Arsenal-fan sedan jag var åtta år gammal. Arsenal är mitt lag, jag älskar dess historia, jag älskar spelarna och självklart älskar jag fansen. Så när jag tittar på det ser jag en enorm möjlighet att sätta en riktig vision för klubben, att ta tillbaka den till sin ära och jag vill etablera en tillit till fansen, jag vill engagera fansen igen”, sa Daniel Ek till CNBS i samband med det första budförsöket. 

Läs mer

Daniel Eks bud på Arsenal nobbades: “De sa att de inte behövde pengarna”

Spotify-grundaren Martin Lorentzons 9 bästa tips för att lyckas som entreprenörer

Samarbetet med Spotify låter fantastiskt för Storytel – men har Daniel Ek en baktanke?

Läs fler artiklar
LÄS MER