Splay tar finansdirektör från MTGx: "Splay är helt rätt i tiden"

Splay På nytt jobb
Splay tar finansdirektör från MTGx: "Splay är helt rätt i tiden"

Nazli Nadjari, ny finansdirektör på Splay. Foto: Splay

Sofia Honungsmåne

Reporter

Nazli Nadjari blir ny finansdirektör på Splay. Här är hennes egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Splay är ett superintressant bolag med mycket på gång. De är helt rätt i tiden och är de som var med och satte de första fotspåren i den nya generationen digital media i Norden. Jag jobbade tidigare på MTGx och har varit i kontakt med Splay en hel del (MTG är storägare i Splay, Breakits anmärkning). Det många inte vet om bolaget är att de erbjuder mycket mer än bara Youtube. De har en 360-graders vy och täcker i princip allt ifrån annonsering till egna produktioner och möjlighet att distribuera genom flera kanaler. Jag valde att börja arbeta på Splay eftersom de befinner sig i en expansiv fas och ska göra stora satsningar globalt.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag jobbade tidigare som affärscontroller på MTGx, den digitala acceleratorn för MTG, där mitt fokusområde låg på Play-tjänsterna. Jag fungerade som en affärspartner för samtliga AVOD-enheter (advertising video on demand) i Skandinavien och Europa. Eftersom MTGx är den centrala hubben för MTG-koncernens digitala verksamhet var jag ansvarig för att aggregera samtliga digitala affärsområden inom MTG inför rapportering till koncernen.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag är anställd som finansdirektör för hela Splay-koncernen och kommer att arbeta tätt med vd:n Vigor Sörman för att affärsutveckla samt expandera globalt.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Splay är ett bolag med stor passion. Samtliga personer inom bolaget brinner verkligen för det de gör vilket är den största grunden till varför de är så framgångsrika. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med de fantastiska personerna inom bolaget. Dessutom befinner sig själva marknaden i ett intressant skifte där man går ifrån traditionell och linjär marknadsföring till heldigitala och mer kreativa lösningar. Splay befinner sig i framkant i det skiftet. Jag ser mest fram emot att få vara med och fortsätta forma den nya generationen digital media på global nivå samt vara med och lyfta bolaget till ytterligare nivåer.

-----------------------------------

Fakta om Nazli Nadjari:

Ålder: 29 år

Familj: “Jag är ursprungligen från Iran och kommer från en stor släkt, jag har två underbara systrar och världens finaste föräldrar.”

Bor: På Kungsholmen i Stockholm

Intressen: “Mitt största intresse är dansa, jag dansar bland annat salsa, bachata och kizomba dock inte på professionell nivå. Förutom att ta en sväng på dansgolvet med jämna mellanrum älskar jag att resa för att upptäcka världen och få ta del av andra kulturer. Jag kom nyligen hem från en semester i Brasilien och besökte bland annat Amazonas. Det var väldigt upplevelserikt och en av mitt livs bästa resor.”

Favoritapp: “Clara Henry’s egna app ”Clara Henry” och Google Maps.”

Varför är det din favoritapp?: “Jag följer Clara Henry eftersom hon är väldigt inspirerande och en bra förebild för unga kvinnor. Google Maps gillar jag för att som göteborgare underlättar det navigeringen i Stockholm, dessutom har jag en märklig fascination för kartor.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag har vunnit en resa på Bingo Lotto! För ungefär 20 år sedan under Lokets tid på Bingo Lotto vann familjen en resa till Singapore och en årsförbrukning av Uncle Ben’s såser.”

Läs fler artiklar
LÄS MER