Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pierre Siri gör nytt drömklipp – 450 miljoner kronor på sömnappen Sleep Cycle

Pierre Siri. Foto Istockphotos.com / Press

Först Blocket, sedan Hemnet – och nu Sleep Cycle.

Entreprenören och investeraren Pierre Siri kan ännu en gång skratta hela vägen till banken.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

På tisdagsmorgonen noterades sömnappen Sleep Cycles på Stockholmsbörsen. Bolaget togs emot väl av aktiemarknaden och cirka 30 minuter in på premiärdagen handlades den kring 75 kronor, en uppgång med 7 procent från introduktionserbjudandet. Därmed värderas hela bolaget till runt 1,4 miljarder kronor.

Och en av de stora vinnarna i noteringen är Breakit-kändisen Pierre Siri.

Pierre Siri är en välkänd profil i tech-, media- investerarkretsar. Han byggde upp Blocket till den ekonomiska framgångshistoria radannonstjänsten fortfarande är och dessförinnan sålde han sitt undersökningsföretaget Intelligence för cirka 50 miljoner kronor.

Pierre Siri sålde drygt 1,1 miljoner aktier i erbjudandet inför Sleep Cycles notering för nästan 80 miljoner kronor. Hans kvarvarande innehav är värt i runda slängar 370 miljoner kronor. Sammanlagt har Pierre Siri alltså dragit in cirka 450 miljoner kronor på sin investering i bolaget. Det är okänt hur mycket Pierre Siri investerat från start.

Hemnet blev en stor framgång

Detta klipp kommer efter att Pierre Siri varit med att ta Hemnet till börsen efter att han tillsammans med flera samarbetspartner under 2016 köpt bostadssajten för 2 miljarder kronor. 

Hur stor vinst Pierre Siri totalt redan har gjort på den resan är oklart, men Hemnet har idag ett börsvärde på 20 miljarder kronor. Pierre Siri, som bor i London, äger aktier i Hemnet för en bit över 700 miljoner kronor. Han är ytterst restriktivt vad gäller mediaframträdande men 2016 gjorde han ett undantag och ställde upp för en intervju med Breakit. 

Höglönsamt bolag

Sleep Cycle har en app som för närvarande 820.000 personer har valt att prenumerera på. Appen analyserar abonnenternas sömn via ljudteknik och kan därefter ge tips och hjälpmedel till att förbättra nattvilan. 

Det har visat sig vara lukrativt. Bolaget har vuxit med 30 procent under de senaste åren och omsättningen nådde 160 miljoner kronor i fjol. På den omsättningen gjorde Sleep Cycle en rörelsevinst på 56 miljoner kronor.

Läs mer