Därför bör din nästa TV ha 8K-upplösning

Samsung samsung
Därför bör din nästa TV ha 8K-upplösning

Är du på jakt efter en ny TV, och står i valet och kvalet mellan 4K och 8K?
Om du vill maxa tittarupplevelsen finns det egentligen bara ett alternativ.
”Neo QLED 8K är den bästa teknologin man kan ha just nu”, säger Tommy Nilsson på Samsung.

Samsung har nyligen lanserat nästa stora kliv i TV-utvecklingen – Neo QLED-teknologin. Jämfört med föregångaren QLED är förbättringarna många, vilket ger en oöverträffad tittarupplevelse för den som placerar sig i TV-soffan.

”QLED hade hundratals ljuskällor i skärmen, men i Neo QLED har vi tusentals. Det gör att ljuset kan styras med mycket stor precision, och att den oönskade ljusspridningen på skärmen minskar, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV och ljud på Samsung i Sverige och Norden.

Behövs inte en 8K-sändning för att se i 8K-kvalitet

Neo QLED-teknologin finns i både 4K- och 8K-modellerna.

”Men där 4K-TV:n har 8 miljoner pixlar i upplösning så har 8K-TV:n hela 33 miljoner pixlar. Om man vill ha en väldigt stor skärm så är 8K-teknologin helt överlägsen. Den ger en extremt realistisk bild, med knivskarpa detaljer.”

För den som aldrig kompromissar med tittarupplevelsen så finns det bara ett alternativ - Samsungs flaggskeppsmodell Neo QLED 8K. 


Neo QLED 8K smälter in i ditt hem tack vare Samsungs Infinity Screen och en slimmad, stilren design.

”Den här teknologin är den bästa man kan ha just nu. Med flera tusen ljuskällor som styr ljuset och svärtan så upplever man en extremt verklighetstrogen bild. Det är så nära verkligheten man kan komma med en TV idag.”

Lär dig mer om Neo QLED 8K-tekniken här!

Många tror att man behöver se på material med 8K-kvalitet för att uppleva vad Neo QLED 8K egentligen klarar av, men det är ett vanligt missförstånd, enligt Tommy.

”Vår AI-teknik skalar upp bildkvaliteten och drar nytta av skärmens fantastiska egenskaper oavsett om du tittar på någon streamingtjänst eller linjär-TV.”

”Du kommer snabbt se skillnaden mellan 4K och 8K

Eftersom Neo QLED 8K får både ström och data genom en enda transparent kabel, så blir helhetsintrycket stilrent och imponerande.

Neo QLED 8K finns i modeller från 65 tum och ända upp till 85 tum, vilket i kombination med Samsungs Infinity Screen – som täcker 99 procent av bildytan – ger en riktig biokänsla direkt i vardagsrummet. 

”Om du är på jakt efter en riktigt stor TV så köper du med fördel en 8K istället för en 4K. Du kommer snabbt att inse vilken skillnad som 33 miljoner pixlar gör när det gäller upplevelsen.”

Läs mer om Neo QLED 8K!

 

Läs fler artiklar
LÄS MER