Vad heter svenska frågespelet som ska utmana Quizkampen?

Genifejden Quizkampen
Vad heter svenska frågespelet som ska utmana Quizkampen?

Kim Lindberg och Rikard Askelöf. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Svar: Genifejden. De hoppas skapa ny succé på frågesportsmarknaden.

Quizkampen har gjort succé och har idag över 60 miljoner användare i 22 länder. Rikard Askelöf tror att hans nya spel Genifejden kan bli ännu större. En grupp bestående av fem personer har matat in frågor under ett års tid, så nu finns tusentals frågor som testar både din allmänbildning och lokala kunskaper, som vilka gator i Stockholm som korsar varandra.

Spelar du mot någon som bor i samma stad kan frågorna till exempel handla om vilka gator som korsar varandra. Frågorna är heller inte bara uppbyggda som fyra alternativ utan kan gå ut på att du exempelvis ska sortera artister efter ålder vid sin död.

“Det finns väldigt många frågesportsspel i Sverige men vi har tagit en ny, lokal, vinkel på det hela. Du blir till exempel placerad på rankninglistor kopplade till din geografiska plats. Du kan se vilken placering du har både i Sverige, Stockholm, Vasastan och till och med gata och hus,” säger Rikard Askelöf, medgrundare och vd för App Delight, företaget bakom Genifejden.

Han och kollegorna Kim Lindberg och Daniel Stridsberg har arbetat under ett års tid med att ta fram spelet. IPå fredagen lanserades appen för Ios och Android. Till en början kommer det vara helt gratis att både ladda ned och använda.

“Just nu har vi bara fokus på att ta fram en bra produkt och bygga en användarbas. Men vi tittar på olika affärsmodeller och har idéer om det. Klart är i alla fall att vi aldrig kommer kräva av de användare som registrerar sig före det, att de ska betala för produkten,” säger Rikard Askelöf.

Han har tidigare arbetat som teamledare för Rebtels webbavdelning. Även de övriga medgrundarna har jobbat länge på stora produktbolag och har därför valt att inte ta in något kapital.

“Målsättningen för oss är att bli marknadsledande inom kategorin frågespel det här året, att  ha flest användare av de appar som finns. Det är Quizkampen som är huvudkonkurrenten även om jag egentligen inte tycker det är vi är så lika. Det märker man om man börjar spela. Jag tror absolut att det finns ett utrymme på marknaden,” säger Rikard Akelöf.  

Läs mer

Quizkampens grundare har 122 miljoner skäl att njuta

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER