Sök

Annonssamarbete med Devies

CTO-as-a-Service – så hjälper Devies kunderna att maxa affärsnyttan med IT

Devies

Ebba Arnborg

Techbolaget Devies såg marknadens behov av att kunna upphandla och utveckla IT-lösningar på ett bättre och tryggare sätt. Med en smart prenumerationstjänst hjälper de kunderna att få teknik som bygger deras affär på allvar.

Låt oss börja med att konstatera att även om digitaliseringen går fort, är IT-frågor fortfarande något av ett mysterium för många svenska bolag. Ledningen kan ha en vag idé om att en app skulle kunna öka försäljningen, men exakt hur och varför den ska utvecklas är höljt i dunkel.

Som ett svar på detta har techbolaget Devies lanserat tjänsten Chief Technology Officer-as-a-Service. Så här säger John Johansson, CTO och en av tre delägare i det snabbväxande bolaget, om lösningen:

”Devies erbjudande vilar på tre ben: till att börja med kan våra kunder prenumerera på rådgivning, där vi finns tillgängliga när IT-relaterade frågor uppstår i vardagen, som bollplank och coach. Sedan kan kunderna också välja att beställa ett arbetspaket när de vill lösa en specifik arbetsuppgift, till exempel att göra en extern analys eller presentera ett case att använda som beslutsunderlag. Det tredje benet i CTO-aaS är Acting CTO, där vi går in och äger hela IT-leveransen för kunden.”

Nyfiken på hur Devies kan hjälpa er maxa affären? Läs mer här!

Värdeskapande i fokus

Ett vanligt skäl till att IT-projekt blir onödigt kostsamma är att den som beställer tjänsten inte har den tekniska kunskapen som krävs. Det är också vanligt att man låter sig förblindas av tekniken i sig och glömmer att fråga vilka problem som faktiskt ska lösa och framför allt hur IT i praktiken ska skapa intäkter för bolaget.

”Devies hjälper våra kunder att se vad som måste komma först i ett utvecklingsprojekt, så att de får ut mesta möjliga värde av tekniken. Vad efterfrågar era kunder? Varför ska ni bygga en viss lösning? Att ha en CTO som bollplank skapar trygghet i att besluten baseras på fakta. Vårt mål är alltid att minimera kostnaderna och maximera det värdeskapande. Vi hjälper våra kunder att anpassa sina IT-lösningar för nå affärsmålen”, säger John.

Devies hjälper dig med allt inom webbutveckling, apputveckling, systemarkitektur, design & UX – läs mer här!

Snabb start för startup

Ett exempel på detta är samarbetet med ett av de större nordiska elhandelsbolagen och deras startupbolag Chippio, ett hundra procent appbaserat lågpriselbolag för Europamarknaden.

När elhandelsbolaget kontaktade Devies var planen att lägga utvecklingen i Ukraina och bara köpa till projektledarhjälp. Men när Devies satte sig in i planerna och ställde djupgående frågor, stod det snart klart att samarbetet kunde bli något helt annat och mycket bättre:

”De beslutade att börja med den spanska marknaden där de redan hade ett bolag, istället för att bygga en lösning för hela Europa. Vi föreslog sedan att de skulle började med att utveckla för Android, som inkluderar 80 procent av de spanska användarna, och vänta med IOS. En smart strategi för att kunna utveckla kostnadseffektivt, lansera snabbt och dra lärdomar när produkten sedan skulle implementeras på flera marknader.”

Undvik kostsamma missar

Nu rullar projektet vidare, med hjälp av utvecklare från Devies i samarbete med elbolagets egna UX-team i Spanien. Devies finns med som stöd både i den dagliga produktionen och när de stora besluten ska fattas.

”Genom att ha en CTO som kontinuerligt stöd blir det lättare att ta rätt vägval i ett projekt. Misstag kommer alltid att göras i alla projekt, men då ska man se till att misslyckas billigt, genom att testa av produkten ofta för att kunna se om kunderna blir nöjda och vad som faktiskt ger värde. I ett IT-projekt går det snabbt att tjäna igen en månadsavgift på 15 000 genom att minimera felstegen.”

John ser på utvecklingsprojekt som något organiskt och levande, där man lär sig allt mer under resans gång och han vill att kunderna också ska få utbildning. Målet är att Devies tjänster i slutändan ska göra kunden till en bättre beställare:

”De ska köpa IT som levererar verkligt värde, inte bara något som är kul att ha. Mer fakta, mindre magkänsla.”

Nyfiken på hur Devies kan hjälpa er? Läs mer om hur de jobbar här!

Läs mer