Sök

Revolutionrace till börsen i juni – grundarna säljer aktier

Revolutionrace

Pernilla Nyrensten, grundare och vd för Revolutionrace. Foto: Press.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det har surrats om det ett bra tag, och på måndagsmorgonen kom bekräftelsen: e-handelsbolaget Revolution Race tar steget in på börsen innan semestrarna.

Grundarparet Nyrensten och Altor kommer sälja aktier.

Noteringen är tänkt att ske under juni.

”Nu inleder vi ett nytt och spännande kapitel för Revolutionrace, en resa som påbörjades i min pappas garage”, säger Pernilla Nyrensten som grundade bolaget tillsammans med sin partner Niclas Nyrensten i Borås för snart åtta år sedan.

E-handelsbolaget, som uteslutande säljer direkt till konsumenter, har sedan dess gjort sig kända för sin färgglada friluftskläder och vuxit kraftigt. Kunderna finns idag i 35 länder och årsomsättningen ligger nu på en bit över 700 miljoner kronor.

Men mer ska det bli, är det tänkt. I samband med att noteringen bekräftas kommunicerar bolaget nämligen målet att omsätta minst 2 miljarder kronor under det brutna räkenskapsåret 2023/2024. Rörelsemarginalen ska samtidigt vara minst 25 procent.

Säljer befintliga aktier

Värt att notera är att bolaget inte har planer på att sälja några nytryckta aktier och ta in ytterligare kapital. Istället är det grundarna, det vill säga Pernilla och Niclas Nyrensten, samt storägaren och riskkapitalbolaget Altor som kommer att sälja redan befintliga aktier i samband med noteringen. Hur stora andelar ägarna kommer att sälja kommer att framgå i det prospekt som snart kommer att släppas.

“Grundarna och Altor kommer behålla en majoritet av sina respektive innehav och kommer därmed kvarstå som engagerade aktieägare efter erbjudandet och fortsätta delta i bolagets framtida utveckling”, heter det i kommunikationen från bolaget på måndagen.  

Breakit rapporterade om Revolutionrace snabba tillväxt redan 2017 då Altor kom in som delägare. Altor har nu 61 procent av aktierna och grundare har 34 procent. I början av det här året utsågs e-handelsprofilen Paul Fischbein till ny ordförande i bolaget.

Revolutionrace grundare och förgrundsfigur Pernilla Nyrensten är passande nog gäst i veckans Breakit Live.

Läs mer