Checkin.com tar in Klarna-veteran som vice vd – och aktien bara klättrar

Checkin.com
Checkin.com tar in Klarna-veteran som vice vd – och aktien bara klättrar

Finwire / Breakit

Checkin-aktien bara fortsätter upp – värderas till över 2 miljarder,

Bolaget rekryterar nu in en expansionschef.

Techbolaget Checkin grundades så sent som 2017 av Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov och idén är att göra det enklare för användare att registrera och identifiera sig på olika tjänster online.

Bolaget gjorde börsdebut i torsdags förra veckan och introduktionserbjudandet uppgick till 15:50 kronor inför noteringen. Aktien steg kraftigt redan under första dagen och den har stigit varje handelsdag sedan dess. På fredagen byter den ägare kring 82 kronor, alltså en uppgång på över 400 procent. 

Checkin har nu ett marknadsvärde om cirka 2,2 miljarder kronor, motsvarande nästan exakt 100 gånger omsättningen under fjolåret vilket är exceptionellt, även under nuvarande heta börstider. 

Förstärker med Klarna-veteran

Nu plockar Checkin in Klarna-veteranen Andreas Thim som vice vd med tillträde den 1 juni. Hans fokus ska vara på utveckling av strategisk försäljning och geografisk expansion, heter det i ett pressmeddelande.

Thim var kommersiellt ansvarig för Klarnas USA-lansering och har även varit kommersiell chef på fintechbolaget Brocc.

"Det som framförallt lockade mig var kombinationen av ett fantastiskt team och en globalt skalbar produkt. Det finns många bra bolag och produkter där ute, men potentialen i Checkin.com Group känns som något utöver det vanliga. Produkten är skalbar och löser ett reellt problem samtidigt som det inte finns någon direkt konkurrens", säger den tillträdande chefen.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER