Musikplattformen Corite går in i USA – landar tungt samarbete med L.A. Reid

Corite Musikstreaming Musik
Musikplattformen Corite går in i USA – landar tungt samarbete med L.A. Reid

Emil Angervall och Mattias Tengblad på Corite tillsammans med L.A. Reid.

Martin Hävner

Reporter

Plattformen låter fans investera i sin favoritmusik.

Nu ska bolaget gå in på världens viktigaste musikmarknad.

Breakit har tidigare rapporterat om plattformen Corite som gör det möjligt att för vem som helst att investera i musik och i artister. I korthet: man kan investera i en låt från en artist som man hyser varma känslor för. Om låten streamas mycket får du pengarna tillbaka och mer därtill om det blir en riktig hit. Alltså en crowdfunding-plattform för musik, artister och fans. 

Nu ska tjänsten lanseras på världens viktigaste musikmarknad – USA. 

“Ruled by artists, backed by fans. Vi bygger en värld som drivs av independent-artister, backade av sina fans”, säger Mattias Tengblad,medgrundare och vd på Corite. 

Bolaget är även grundat av Emil Angervall och duon har en bakgrund inom Universal Music. 

Bland bolagets investerare återfinns Eastate, som ägs av familjen bakom East Capital Group (som tidigare har satsat i bland annat Spotify), Spotifys tidigare PR-chef Sofie Grant och artisten Danny Saucedo.

Samarbetar med stjärnproducenten

I samband med den amerikanska lanseringen etableras ett samarbete med musik- och underhållingsbolaget Hitco som också blir delägare i bolaget. Bakom Hitco ligger stjärnproducenten och Grammy-vinnaren L.A. Reid och Charles Goldstuck.

"Fans har alltid investerat i artister. De har betalat för musik, biljetter, merch och memorabilia sedan branschen startade", säger L.A. Reid i ett pressmeddelande. "Corite ger dem en möjlighet att aktivt backa artister och tillsammans belönas för framtida succeer. Det är revolutionerande.”

Finansiering kommer även från Tagehus som kontrolleras av fastighetsfamiljen Ljungberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER