Rivstarta din start-up! Så här tar du plats på webben och når kunderna – fort

Miss Hosting Marknadsföring Domäner
Rivstarta din start-up! Så här tar du plats på webben och når kunderna – fort

Fredrik Björklund, vd på Miss Hosting till vänster.

Har du en grym affärsidé? Grattis! Se till att snabbt nå ut på webben – och förverkliga dina drömmar. Här är fyra steg som hjälper dig igång på nolltid.

Är du i startgroparna för att bygga en start-up som kan bli en potentiell guldgruva? Då gäller det att nå ut med din produkt – och för det krävs att få en riktigt vass hemsida på plats så snabbt som möjligt, menar Fredrik Björklund, vd på Miss Hosting som erbjuder bland annat webbhotell och domäner till bra priser.

”Att synas på rätt sätt på webben är helt enkelt avgörande för att öka försäljningen och generera nya kunder,” konstaterar han.

Kom igång med din hemsida idag! Här går vi igenom hur – steg för steg:

1. Välj domännamn

Som nystartat företag vill du inte gå i fällan att ha funderat ut det ultimata namnet – för att upptäcka att domännamnet (det vill säga hemsideadressen) redan är taget. En särskilt stor risk ligger i att det finns personer som specialiserar sig på att registrera domännamn så snart företagsnamn blivit godkända.

Se till att kolla domännamn redan innan du registrerar företaget på Bolagsverket, till exempel hos Miss Hosting. En möjlighet är också att se över att köpa loss domännamn om de är upptagna.

Miss Hosting hjälper dig med din domänregistrering, och det ingår DNS-paket helt utan kostnad.

Läs mer om hur Miss Hosting kan hjälpa dig landa rätt domän här!

2. Välj webbhotell

För att ta plats online behöver du ett webbhotell, för din hemsida och mejladresser. Här behöver du fundera över mycket utrymme och trafik du behöver och vad vill du ha för tjänster till, som hur många e-mail-adresser du behöver och vilken typ av skydd för sajten.

Driftsäkerheten är viktig, och skulle något hända som att servern plötsligt går ner är det viktigt att supporten tillgänglig och effektiv – och finns där när du jobbar med hög tillgänglighet och snabb svarstid.

Hos Miss Hosting ingår obegränsat med trafik, gratis SSL-Certifikat och obegränsat antal e-postadresser. Miss Hosting kör en backup på hela sin miljö varje natt, de övervakar alla sina tjänster dygnet runt, och har en support som dygnet runt hjälper dig.    

”Vår dygnet runt-öppna kundtjänst ser till kundernas helhet, de löser inte bara specifika problem utan försöker tänka ett, två steg framåt. Hit kan man höra av sig både för konkret hjälp i ett specifikt ärende och för rådgivning och planering av framtida behov”, säger Fredrik Björklund och tillägger:

”Vi är en långsiktig partner till våra kunder. Vår Trustpilot genomsnittspoäng talar sitt tydliga språk med över 3 000 omdömen med 4,9 av 5,0 i snitt.”

Erbjudande! Just nu får du upp till 82% rabatt på utvalda webbhotellspaket hos Miss Hosting – läs mer här!

3. Skapa själva hemsidan

Se till att presumtiva kunder får ett bra intryck av dig och ditt företag på er hemsida, genom att presentera infon om er på ett tilltalande och tydligt sätt, med bra text och snygga bilder. Idag finns flera verktyg som gör det lätt att bygga en enkel hemsida, som Wordpress.

Miss Hosting är specialanpassat för Wordpress och du kan installera din Wordpress-sida på fem sekunder. Dessutom ingår alltid Miss Hostings Sitebuilder där du kan skapa din egen hemsida på fem minuter. Enkelt och smidigt, och ingen kodning krävs. Du får även tillgång till ett stort galleri med bilder som är gratis att använda.

4. Sökmotoroptimera

Det räcker inte med en bra hemsida – du måste också se till att den rankar högt i sökmotorerna så att dina potentiella kunder hittar dig när de letar runt på Google, Bing och Yahoo. Det är nyckeln till fler besökare. Här handlar det mycket om att fokusera på att använda relevanta sökord i lagom mängd och på rätt ställen av sajten.

Med hjälp av Miss Hostings SEO-verktyg får du hjälp att optimera hemsidan. Du kommer att få massvis med förslag på vad du ska ändra – samt rapporter över hur ni rankar på Google.

Erbjudande! Just nu får du upp till 82% rabatt på utvalda webbhotellspaket hos Miss Hosting – läs mer här!

Läs fler artiklar
LÄS MER