Josef Fares nya succé – 74 miljoner i vinst: “Jag bryr mig inte om det ekonomiska”

Hazelight spel
Josef Fares nya succé – 74 miljoner i vinst: “Jag bryr mig inte om det ekonomiska”

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Josef Fares spelsuccé Hazelight fortsätter att håva in pengar.

“Visst är det skitkul att det går bra, men det är inte det som triggar mig.”

Den tidigare regissören och spelskaparen Josef Fares spelbolag Hazelight fortsätter att visa upp imponerande siffror. Nya handlingar från Bolagsverket visar att spelstudion under 2020 drog in 99 miljoner kronor – och redovisade ett resultat på hela 73,8 miljoner kronor.

Det motsvarar en vinstmarginal på hisnande 75 procent.

Det är en även ökning jämfört 2019, då omsättningen landade på 83,3 miljoner och resultatet på 54,4 miljoner.

I en intervju med Di Digital säger Josef Fares att det är “helt otroligt” och att “allt går larvigt bra”. Däremot berättar Josef Fares själv att han inte har någon särskilt koll på den ekonomiska biten.

”Jag var tvungen att höra med min ekonomikille vad det egentligen var för siffror vi redovisade, så dåligt insatt är jag. Jag bryr mig inte om det ekonomiska utan tar hjälp av folk jag litar på. Visst är det skitkul att det går bra, men det är inte det som triggar mig”, säger han till sajten.

Breakit har tidigare berättat om dealen med speljätten Electronic Arts som gav Hazelight möjligheten att utveckla sitt första spel A Way Out. EA stod för alla utvecklingskostnader, liksom marknadsföringen, av spelet. Och Hazelight fick behålla alla intäkter efter att den kostnaden betalats tillbaka.

Josef Fares senaste spel släpptes i mars i år och går under namnet It Takes Two. Den som vill se mer från det spelet kan följa länken här och spana in Breakit 24 Live, där vi i fredags spelade just det spelet under en del av Breakits dygnslånga sändning (samt breakade den här nyheten).

I intervjun med DI berättar Josef Fares, som ensamt kontrollerar Hazelight, att en börsnotering är utesluten.

”Jag skulle aldrig börsnotera bolaget. Ingen ska säga till mig vad jag får och inte får göra. Företag kan inte växa konstant, man måste få fatta korkade beslut ibland.”

LÄS OCKSÅ: Hela listan: 25 svenska företag som vill tälja guld på e-sporten

Läs fler artiklar
LÄS MER