Nu går Leovegas till börsen - gör nyemission på 200 miljoner

Leovegas

Gustaf Hagman och Robin Ramm - grundare Leovegas.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

"Vi ska bygga ett världsföretag och då är börsen en naturlig hållplats", säger medgrundaren Robin Ramm till Breakit.

På fem år har entreprenörerna Gustaf Hagman och Robin Ramm byggt upp sitt mobilspelsbolag från noll till en omsättning på 775 miljoner kronor. Under fjolåret hamnade det justerade rörelseresultatet på 23 miljoner kronor. 

Breakit har tidigare avslöjat att Leovegas ska börsnoteras under mars och nu på fredagsmorgonen bekräftar bolaget dessa uppgifter. I ett pressmeddelande skriver bolaget att en notering planeras på Stockholmsbörsens First North-lista den 17 mars.

”Det har varit en fantastisk resa men noteringen är ingen slutdestination utan startskottet på något nytt. Nu tar vi nästa kliv och ambitionen är att bli världens största mobilspelsbolag”, säger vd Gustaf Hagman när Breakit når honom på fredagsmorgonen.

I samband med noteringen gör bolaget en nyemission på motsvarande knappt 200 miljoner kronor. De gamla ägarna säljer också aktier till ett värde av närmare 800 miljoner kronor. Priset per aktie sätts i ett spann mellan 28 och 32 kronor. Beroende på efterfrågan bland de externa investerarna hamnar därmed börsvärdet för Leovegas på mellan 2,8 och 3,2 miljarder kronor.

Storägare i Leovegas är grundarna Gustaf Hagman och Robin Ramm som äger cirka 10 procent var. En av de första investerarna i bolaget var Avito-grundarna Jonad Nordlander och Filip Engelbert. Breakit avslöjade i förra veckan detaljer om ägarbilden i mobilspelsbolaget.

Förra året växte Leovegas med över 120 procent och även de närmaste åren är försäljningsmålen hårt uppressade.

”2018 är ambitionen att vi ska omsätta minst 300 miljoner euro och ha en rörelsemarginal på 15 procent. Det innebär att vi växer snabbare än branschen i övrigt”, säger Robin Ramm.

Så kallade ankarinvesterare har förbundit sig att teckna aktier till ett värde av cirka 400 miljoner kronor i samband med nyintroduktionen. Bland ankarinvesterarna finns bland annat Catella, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur.

Läs mer