Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

De hoppade av från Spotify – nu vill Moli Streaming få dig att dela skärm med hela världen

Alexander Bouzi, vd på Moli Streaming. Foto: Press/Istockphoto

Nya sociala mediet satsar på att du ska dela med dig av din mobiltelefon.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Mobiltelefonen har de senaste åren blivit ett allt viktigare verktyg för de flesta människor. Det går helt enkelt att göra det mesta du kan tänka dig med olika appar idag, oavsett om det är att shoppa, redigera filmer eller handla med aktier. Vore det inte toppen om det fanns ett enkelt sätt att dela med sig av de här aktiviteterna med andra på ett enkelt sätt?

Det är åtminstone så skaparna av den nya appen Moli Streaming har tänkt. Bakom bolaget står tre grundare, Alexander Bouzi, Henrik Eriksson och Mattias Frånberg, som alla har en bakgrund på Spotify.

“Vi insåg att det finns en kraft i mobilen som vi vill ge alla möjligheten att dela med sig av. Det finns så mycket man kan göra tillsammans med sina följare i mobilen idag, du kan ta med dem på live-shopping, du kan sätta ihop spellistor på Spotify eller kanske ta hjälp av tittarna när du ska välja vilken bild du vill lägga upp på Instagram”, säger Alexander Bouzi, vd på Moli Streaming om satsningen.

Själva appen, som idag finns tillgänglig på Apple-telefoner, fungerar som så den som sänder kan visa upp antingen sig själv eller mobilens skärm för följarna. På så sätt går det att välja vad som ska visas upp utåt.

Har Viktor Frisk som rådgivare

Med sig i satsningen har bolaget också investerare som Magnus Lindquist, styrelseordförande i Munters. Hur mycket kapital grundarna har plockat in vill de däremot inte berätta.

Nu siktar bolaget på att växa och att snabbt komma åt en större internationell publik berättar Alexander Bouzi.

“Vi vill ha in de som kan sociala medier, där har vi bland annat hjälp av Viktor Frisk som rådgivare. Vi samlar personer som har förstått konceptet och ser fördelarna”, säger han och fortsätter.

"Vi fortsätter vår tillväxtresa och expansionsplaner utanför Sveriges gränser."

Moli Streaming grundades 2019 och det finns ännu inga siffror för omsättning och resultat i bolaget. Appen släpptes nyligen på App store.

Läs mer