Sveriges mest uppkopplade bolag 2021 – här är vinnaren: “Ska göra Sveriges fetaste fyrverkeri”

Breakit Telenor
Sveriges mest uppkopplade bolag 2021 – här är vinnaren: “Ska göra Sveriges fetaste fyrverkeri”

Breakit

Lundqvist Trävaru vinner tävlingen “Mest uppkopplad 2021”.

Under våren har Breakit och Telenor tillsammans varit på jakt efter Sveriges mest uppkopplade bolag. Förutom att besvara frågan ”Går det att driva bolag var som helst – och i så fall hur?” har vi kört tävlingen "Mest uppkopplad 2021", där vi letat efter det bolag som jobbat smartast digitalt. Det handlar bland annat om att maxa teamkänslan, affären och friheten genom att vara ”remote-friendly”.

Nu är tävlingen, som involverade 120 bolag, avgjord. Vinnare av tävlingen är Lundqvist Trävaru.

”Hela juryn var imponerade över hur Lundqvist Trävaru utmanat byggbranschen genom att integrera det uppkopplade arbetssättet. De är ett fantastiskt exempel på hur ett företag kan vinna konkurrensfördelar och få nöjdare kunder och medarbetare genom att jobba uppkopplat. En självklar vinnare!“, säger Ulrika Steg, affärsområdeschef på Telenor Företag.

"Det var inte ett svårt val."

98 procent av det norrländska byggbolagets försäljning sker idag digitalt och kunderna kan bland annat rita sina fritidshus och garage direkt på deras sajt och få byggsatser och ta del av entreprenadstjänster i realtid. 

“Många hos oss är ju uppvuxna med dataspel, så för oss var det självklart att om man kan bygga hus i dataspel som "The Sims" - måste det vara möjligt att göra samma sak på nätet", säger Samuel Holmström, vd på Lundqvist Trävaror. 

”Det är coolt att kunna sälja en byggnad för en bra bit över miljonen - utan att någonsin träffa kunden.”

Bolaget har även satsat hårt på att bygga teamkänsla digitalt, bland annat med hjälp av en DJ som lirar på distans, ett eget ”På Spåret”, Minecraft-servrar, rollspel och aktieklubbar på distans – och en 
 "Svett-lön", där de anställda får en extra lönesumma om de delar bilder från när de tränar.

Vinnaren utsågs i samband med Breakits event 24 Live och där kommenterade Lundqvist Träs vd och grundare vinsten.

”För att fira tänkte jag att vi ska göra Sveriges fetaste fyrverkeri. Men jag vet inte... Vi får se vad vi hittar på, men det är en enorm stolthet."

Juryn består av Breakits Camilla Bergman samt Ulrika Steg, Andreas Kristensson och Therese Bengtsson från Telenor.

Lundqvist trä vinner, förutom en fin statyett och diplom, även marknadsföring värd 100 000 kronor här på Breakit (nativeartikel och displayannonsering).

Bolaget, som har 46 anställda, omsatte 110 miljoner kronor under 2020, en siffra som bolaget ska växa till 170 miljoner under 2021. 

Motivering:

Årets Mest Uppkopplade Bolag 2021 har utmanat en traditionell bransch genom att integrera ett uppkopplat arbetssätt i hela sin affärsmodell. Med inspiration från dataspel har de byggt en smart produkt som lett till både miljonaffärer och nöjdare kunder – helt uppkopplat. De är också ett föredöme på hur man kan bygga teamkänsla och rekrytera bättre med digitala arbetssätt. Priset för Sveriges Mest Uppkopplade Bolag 2021 går till…...Lundqvist Trävaru i Piteå!

Läs fler artiklar
LÄS MER