Sök

Annonssamarbete med PEAK Accelerator

Här är årets acceleratorprogram för startups som är sugna på att skala upp

PEAK AcceleratorScaleup
Cecilia Åkerblom, PEAK Accelerator Manager. Workshop vid House Be i Åre med Elisabeth Thand Ringqvist, E14 Invest.

Cecilia Åkerblom, PEAK Accelerator Manager. Workshop vid House Be i Åre med Elisabeth Thand Ringqvist, E14 Invest.

Christian von Essen

Christian von Essen

Skribent

PEAK Accelerator stänger snart ansökningarna till 2021 års acceleratorprogram för tillväxthungriga startups. Under sex månader får 12 bolag nya kontaktytor till kunder och strategisk rådgivning med namnkunniga experter.

Att starta bolag är inte särskilt svårt i dag. Men att skala upp verksamheten till någonting som verkligen gör skillnad på marknaden och för mänskligheten är desto knepigare.

Ansök till PEAK Accelerators program innan 31 maj!

PEAK Accelerator i Åre ger stöd till startups med höga ambitioner som vill växa internationellt. Nu är antagningsprocessen igång till programmet som startar efter sommaren.

”Vi söker efter startups med en hållbar affärsidé som är etablerade på sin första marknad och är redo att skala upp nationellt och internationellt.”

Cecilia Åkerblom är Accelerator Manager på PEAK Accelerator, som har sin bas på coworking-klustret House Be i Åre.

”Vi söker efter startups med en hållbar affärsidé som är etablerade på sin första marknad och är redo att skala upp nationellt och internationellt.”

Framtidens energi i fokus

PEAK Accelerator har ett skräddarsytt track för startups med innovativa lösningar som kan tillämpas inom energiomställningen till ett hållbart och klimatsmart samhälle.

I partnerskap med Jämtkraft, tillsammans med Utvecklingsklustret Energi AB och fyra energibolag i andra regioner, erbjuder PEAK Accelerator utvalda startups möjligheter att utveckla och testa innovativa produkter och tjänster. 

”Vi söker primärt startups med en innovativ teknologi som kan hjälpa oss lösa utmaningar inom distribution och lagring av energi eller framtidens mobilitet och smarta städer,” säger Cecilia Åkerblom.

Kontaktytor till namnkunniga mentorer

Programmet startar i augusti 2021 och löper över drygt sex månader med avslutning på Åre Business Forum i mars 2022. Utöver tre träffar på plats i Åre är stora delar av programmet digitalt, i enlighet med de nya hybridformer för möten som vi ser växa fram.

Det är ett unikt tillfälle att inhämta värdefull ny kunskap och samtidigt knyta viktiga kontakter i Sverige och internationellt inom den bransch man verkar.

De bolag som antas till programmet får möjlighet till individuella möten med erfarna mentorer och investerare från hela Sverige. Bland annat är profiler som Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel i E14 Invest, och Kerstin Cooley, managing partner i Brightly Ventures, engagerade som mentorer. Även serieentreprenören Hans Victor och Ulrika Viklund som ansvarat för internationella lanseringar i Spotify är en del av programmet som mentorer och rådgivare.

Programmet är processorienterat och utgår från de utmaningar företagen står inför, som kapitalanskaffning, att hitta nya kunder och att lyckas med internationella etableringar. Korta key notes och möjlighet till utbyte med andra bolag på plats i Åre varvas med intensivt utvecklingsarbete tillsammans med mentorer och experter.

”Det är ett unikt tillfälle att inhämta värdefull ny kunskap och samtidigt knyta viktiga kontakter i Sverige och internationellt inom den bransch man verkar,” avslutar Cecilia Åkerblom.

PEAK Accelerator stänger ansökningsprocessen 31 maj. Därefter får de som går vidare intervjuas av en antagningskommitté redan i juni. Läs mer och ansök på https://peakaccelerator.se/

Läs mer