Ska revolutionera kassasystemen – tar in 11 miljoner i kapital

Onslip
Ska revolutionera kassasystemen – tar in 11 miljoner i kapital

Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Linköpingsbolaget Onslip gasar med hjälp av affärsänglar.

Bolaget levererar en totallösning för betalning i fysiska butiker, med kassaregister och kortterminaler som kopplas upp till bolagets digitala molntjänst. Det påminner lite om Klarnas checkoutlösning – fast för småföretagare med fysiska butiker.

“Vi började med en kortterminal men märkte snart att småföretagarna behöver en användarvänlig helhetslösning. Då började vi utveckla kassasystemet”, säger bolaget vd Daniel Rasmussen.

Eftersom bolagets produkter baseras på en molntjänst är det lätt att lägga till nya funktioner. Till exempel har bolaget lagt in stöd för betalningar med Swish och arbetar även på en lösning för att baka ihop betalning med e-handel och fysisk handel för småföretagare.

“Eftersom alla produkter redan ligger i molnet är det lätt att göra dem sökbara och visa upp på nätet. Man kan inte längre bara öppna en butik och vänta på att kunderan trillar in. Det här blir ett viktigt komplement för våra kunder”, säger Daniel Rasmussen.

För att utveckla nya tillägstjänster och integrera betallösningar har alltså bolaget tagit in 11 miljoner kronor i riskkapital från en rad affärsänglar.

“Det här är något av en bryggfinansiering för oss innan vi letar kapital till en större runda”, säger Daniel Rasmussen.

Bolaget har tagit in totalt 18 miljoner kronor och har växt snabbt de senaste åren. Under 2015 dubblade bolaget omsättningen, som landade på ungefär 22 miljoner kronor.

“Vi går inte med vinst än eftersom vi investerar tungt både i att expandera organisationen och i vidare produktutveckling. Det kommer vi att fortsätta göra nu”, säger Daniel Rasmussen.

Läs fler artiklar
LÄS MER