Sök

Thunderful Group släpper rapport – så går det för det för spelbolaget

Thunderful Groupspelbranschen

Brjann Sigurgeirsson, vd på Thunderful Group. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den Göteborgsbaserade spelkoncernen Thunderful Group redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan.
Samtidigt minskade rörelsevinsten.

Thunderful Group är en ny spelkoncern som bildades 2020 genom en sammanslagning av bland annat Nintentdo-återförsäljaren Bergsala, spelutvecklarna Thunderful och ytterligare ett antal bolag. 

"För att lyckas med investeringar i spelprojekt krävs ett mycket gott öra mot rälsen, och vi tror att vi är särskilt väl positionerade för att hitta exceptionella projekt världen över. Thunderful Group har tillgång till kapitalmarknaden, något vi hoppas få tillfälle att utnyttja, både för fortsatta förvärv och investeringar framöver", kommenterar vd:n Brjann Sigurgeirsson.

Här är hårda siffror från rapporten:

# Omsättningen steg 8,0 procent till 568,3 miljoner kronor (526,3). Affärssegmentet Games växte samtidigt med 125,6 procent till 67,9 miljoner.

# Justerat ebitda-resultat uppgick till 62,7 miljoner kronor (54,3), med en justerad ebitda-marginal på 11,0 procent (10,3). För spelsegmentet var samma marginal 41,9 procent.

# Rörelseresultatet blev 35,4 miljoner kronor (39,5), med en rörelsemarginal på 6,2 procent (7,5).

# Resultatet efter skatt blev 13,2 miljoner kronor (21,6), en minskning med 38,9 procent mot föregående år.

# Resultat per aktie hamnade på 0,19 kronor (0,43), vilket innebär en minskning med 55,8 procent mot föregående år.

Läs mer