Goobit har hittat alternativ till Swish

GoobitKryptovaluta

Christian Ander, storägare i Goobit och Per Helgosson, vd Goobit.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Kryptobörsen Goobit riskerar att tappa kopplingen till Swish, rapporterade Breakit när bolaget listades i början av maj.

Nu kontrar bolaget och erbjuder ett andra betalningsalternativ.

Flera kryptobolag har ansträngda relationer med bankerna som är rädda för att plattformarna ska användas för att tvätta pengar. Goobit, vars aktie listades på First North den 5 maj, har själva varit tydliga med att relationen med bolagets svenska bank SEB kan vara på upphällning.

SEB har nämligen sagt upp avtalet med Goobit, men av oklar anledning inte verkställt uppsägningen. Skulle SEB göra det, kommer Goobits användare inte kunna använda Swish för att sätta in respektive ta ut pengar från plattformen. Majoriteten av flödena till och från plattformen går just via Swish, bekräftade bolagets Pär Helgosson.

Men nu har bolaget hittat en reservlösning och tecknat avtal med Tink gällande en tjänst som kallas Payment Initiation.

“Genom avtalet med Tink kommer betalningar att kunna göras på liknande sätt som idag med Swish. Bolaget avser att omgående påbörja implementering på bolagets plattform, och räknar med att betalningsformen kommer att kunna erbjudas kunderna senare under året”, skriver bolaget i ett pressmeddelande om denna lösning.

Genom samarbetet med Tink kan bolaget erbjuda kunderna betalningslösningar som fungerar på 18 marknader. Goobit skriver även att bolaget kommer att lansera möjlighet till kortbetalning den 7 juli i år.

Läs mer