Hans bolag får vara med och dela på miljoner ur Google-fond

Newsreps
Hans bolag får vara med och dela på miljoner ur Google-fond

Anders Nilsson, vd för Newsreps. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Svenska Newsreps är ett av de bolag som får vara med och dela på sex miljoner kronor från Google.

Google presenterade i höstas en ny fond för digitala nyheter, The Digital News Initiative (DNI). Totalt har sökjätten gett 250 miljoner kronor till olika bolag i Europa, varav fyra i Sverige. Förutom videotjänsten Bambuser är Newsreps ett av de svenska bolag som får vara med och dela på sex miljonerna. 

“Det är ett erkännande att det vi jobbar med uppskattas av Google och framförallt är det en spark i häcken och tummen upp för det vi har planerat framåt,” säger Anders Nilsson, medgrundare och vd för Newsreps.

Nyhetsappen kopplar ihop mediebolag med appanvändare som råkar befinna sig i nyhetshändelsernas centrum. De kan då skicka in tips eller bilder som kanske bli köpta och producerade.

Pengarna från Google är ingen investering utan ett rent och skärt bidrag. Hur mycket Newsreps får vill inte Anders Nilsson säga mer än att det är en “ansenlig summa.”

"Vi kommer använda stödet till att vidareutveckla sin tjänst för ökat användarengagemang. Det kommer innebära fler möjligheter för våra användare att tjäna pengar och våra kunder att bli ännu mer självständiga."

Läs fler artiklar
LÄS MER